Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság: Veszélyt jelenthet a települések közötti ingázás

2020-07-16
13:54
2020-07-16
17:36
Kedvezőtlenül alakul a járványhelyzet Vajdaságban - jelentette ki ma Igor Mirović, tartományi kormányfő.

A szerdán délután három órakor közölt adatok szerint Vajdaságban az azt megelőző 24 órában regisztrálták az eddigi legtöbb fertőzöttet. Összesen 162 új beteget fedeztek fel, közülük 79-et Újvidéken, valamint két páciens hunyt el a Vajdasági Klinikai Központban a vírus okozta szövődmények miatt.

A tartományi székvárosban további szigorítások bevezetését helyezték kilátásba. Ezek részleteiről konzultált Igor Mirović tartományi kormányfő Miloš Vučević-el, a város polgármesterével, illetve a helyi válságtörzzsel.

"A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 254 Covid-19 vírussal megfertőződött beteget kezelnek, akik a koronaközpontban vannak elhelyezve. Tegnap ez idő tájt két új áldozatról érkezett jelentés. A 254 beteg közül 161 újvidéki, 10 verbászi és 9 nagybecskereki lakos."

Pannon RTV

Vajdaságban a legtöbb aktív esetet jelenleg Újvidéken tartják számon, összesen 796-ot. A dél-bánáti Pancsován 108, a szerémségi Mitrovicán 85, a bácskai Verbászon 82, a szerémségi Rumán pedig 54 beteg van, de Vajdaság egész területén regisztrálnak fertőzötteket.

Zoran Gojković, vajdasági egészségügyi titkár: "Minden vajdasági községben, illetve körzetben vannak koronavírusos betegek és úgy kell viselkednünk mintha mindannyian fertőzöttek lennénk. A járvány sújtotta településeket nem kell elhagyni, hogy a vírus ne tudjon terjedni, illetve nem kell látogatni a járvány sújtotta településeket azért, hogy ne fertőződjünk meg."

Vajdaságban a járvány kezdete óta összesen 3010 fertőzöttet regisztráltak és 63 páciens hunyt el a koronavírus okozta szövődmények miatt. Igor Mirović kormányfő elmondta: a vajdasági kormány szinte minden közegészségügyi intézet számára biztosította a teszteléshez szükséges eszközöket és a teszteredményekre nem kell 24 óránál többet várni.

Vajdaság
koronavírus
ingázás
intézkedés
Igor Mirović

Most

12:13

Vajdaságban kevesebb az új koronavírusos eset

254 új koronavírusos esetet vettek nyilvántartásba a tartomány területén az elmúlt 24 órában - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Ez csökkenést jelent a tegnapi adatokhoz képest, amikor 378 koronavírusos személyt regisztráltak.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.