Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaság: Veszélyt jelenthet a települések közötti ingázás

2020-07-16
13:54
2020-07-16
17:36
Kedvezőtlenül alakul a járványhelyzet Vajdaságban - jelentette ki ma Igor Mirović, tartományi kormányfő.

A szerdán délután három órakor közölt adatok szerint Vajdaságban az azt megelőző 24 órában regisztrálták az eddigi legtöbb fertőzöttet. Összesen 162 új beteget fedeztek fel, közülük 79-et Újvidéken, valamint két páciens hunyt el a Vajdasági Klinikai Központban a vírus okozta szövődmények miatt.

A tartományi székvárosban további szigorítások bevezetését helyezték kilátásba. Ezek részleteiről konzultált Igor Mirović tartományi kormányfő Miloš Vučević-el, a város polgármesterével, illetve a helyi válságtörzzsel.

"A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 254 Covid-19 vírussal megfertőződött beteget kezelnek, akik a koronaközpontban vannak elhelyezve. Tegnap ez idő tájt két új áldozatról érkezett jelentés. A 254 beteg közül 161 újvidéki, 10 verbászi és 9 nagybecskereki lakos."

Vajdaságban a legtöbb aktív esetet jelenleg Újvidéken tartják számon, összesen 796-ot. A dél-bánáti Pancsován 108, a szerémségi Mitrovicán 85, a bácskai Verbászon 82, a szerémségi Rumán pedig 54 beteg van, de Vajdaság egész területén regisztrálnak fertőzötteket.

Zoran Gojković, vajdasági egészségügyi titkár: "Minden vajdasági községben, illetve körzetben vannak koronavírusos betegek és úgy kell viselkednünk mintha mindannyian fertőzöttek lennénk. A járvány sújtotta településeket nem kell elhagyni, hogy a vírus ne tudjon terjedni, illetve nem kell látogatni a járvány sújtotta településeket azért, hogy ne fertőződjünk meg."

Vajdaságban a járvány kezdete óta összesen 3010 fertőzöttet regisztráltak és 63 páciens hunyt el a koronavírus okozta szövődmények miatt. Igor Mirović kormányfő elmondta: a vajdasági kormány szinte minden közegészségügyi intézet számára biztosította a teszteléshez szükséges eszközöket és a teszteredményekre nem kell 24 óránál többet várni.

Vajdaság
koronavírus
ingázás
intézkedés
Igor Mirović

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.