Ugrás a tartalomra
pixabay/arcaion

Vajdaságban csupán kilenc hálózatban felel meg a víz az előírásoknak

2019-08-28
17:56
2020-04-21
12:17
Forrás
021.rs
42 vizsgált vajdasági vízszolgáltató közül mindössze 9 esetében kielégítő a víz minősége - derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet kimutatásából.

Az ivóvizet mikrobiológiai és kémiai szempontból elemzik. A legtöbb esetben Közép-Bánátban rossz az ivóvíz. Kielégítő vízminőséggel rendelkezik egyebek között Újvidék, Óbecse, Verbász, illetve Pancsova. Vannak olyan települések azonban, ahol a két szempont közül csak az egyik esetben nem felelnek meg a követelményeknek, de olyanok is, ahol egyiknek sem. Ilyen település például Kishegyes, Nagykikinda és Versec. A kémiai összetétel sokszor nem kielégítő a magas vas-, mangán- vagy nitráttartalom miatt, míg a mikrobiológiai vizsgálatkor a baktérium- vagy fekáliatartalom miatt nem kielégítő a vízminőség.

ivóvíz
Batut Közegészségügyi Intézet
Óbecse
Verbász
Pancsova
Újvidék
Vajdaság

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.