Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdaságban megtelnek az iskolapadok

2021.08.27
15:43
2021.08.27
15:54
Forrás
Pannon RTV, Szerbiai RTV
Szeptembertől csupán egy szerbiai községben alkalmazzák a harmadik modellt, vagyis az online oktatást.

Az első oktatási modell alapján indul a tanév szeptember 1-től Vajdaság területén. Az első modell azt jelenti, hogy az iskolákban folyik majd a tanítás, minden diák beülhet az iskolapadokba. Az órák 45 percesek lesznek, és nem osszák csoportokra az osztályokat. A tanulóknak akkor kell maszkot viselniük, ha felelnek.

Országos szinten 15 önkormányzatban a második, kombinált modellt alkalmazzák a középiskolákban. Ennek értelmében az osztályok csoportokra vannak osztva, és online valamint tantermi oktatás is van. Szerbiában egyedül a tutini középiskolákban a harmadik modell, tehát az online oktatás van érvényben az alacsony oltottság miatt.

iskolakezdés
tanév
járvány

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően