Ugrás a tartalomra
műtét
FoNet/VMA

Vajdaságban nincs várólista a szívkatéterezésre

2018-12-15
07:45
2018-12-15
07:50
Forrás
Vajdaság Ma,021.rs
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta nincs várólista.

Ez hangzott el a fiatal intervenciós kardiológusok találkozóján. Dr. Zoran Gojkovic, tartományi egészségügyi titkár kiemelte, hogy végre elérték az európai és a világszintű normákat az iszkémiás szívbetegségek gyógyításában. Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy elvégezzék náluk a beavatkozást, amely a legtöbb esetben életbevágóan fontos. Vajdaságban továbbra is a szívbetegségek jelentik az első számú halálozási okot.

Vajdaság

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.