Ugrás a tartalomra
műtét
FoNet/VMA

Vajdaságban nincs várólista a szívkatéterezésre

2018-12-15
07:45
2018-12-15
07:50
Forrás
Vajdaság Ma,021.rs
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta nincs várólista.

Ez hangzott el a fiatal intervenciós kardiológusok találkozóján. Dr. Zoran Gojkovic, tartományi egészségügyi titkár kiemelte, hogy végre elérték az európai és a világszintű normákat az iszkémiás szívbetegségek gyógyításában. Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy elvégezzék náluk a beavatkozást, amely a legtöbb esetben életbevágóan fontos. Vajdaságban továbbra is a szívbetegségek jelentik az első számú halálozási okot.

Vajdaság

Most

10:39, Frissítve: 13:09

Virágzik a tavaszi hérics

A száraz homok- illetve löszgyepek élénksárga tavaszi virága Közép-Bácskában csupán a Krivaja patak lipári völgyében található meg.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.