Ugrás a tartalomra
műtét
FoNet/VMA

Vajdaságban nincs várólista a szívkatéterezésre

2018-12-15
07:45
2018-12-15
07:50
Forrás
Vajdaság Ma,021.rs
Amióta megkezdték a munkát az angiográfiás termek Zomborban, Szabadkán és Nagybecskereken, valamint új rendszer szerint dolgozik a szív- és érrendszeri betegségek intézete, azóta nincs várólista.

Ez hangzott el a fiatal intervenciós kardiológusok találkozóján. Dr. Zoran Gojkovic, tartományi egészségügyi titkár kiemelte, hogy végre elérték az európai és a világszintű normákat az iszkémiás szívbetegségek gyógyításában. Két évvel ezelőtt több mint 1000 vajdasági polgár várakozott hónapokig sikertelenül arra, hogy elvégezzék náluk a beavatkozást, amely a legtöbb esetben életbevágóan fontos. Vajdaságban továbbra is a szívbetegségek jelentik az első számú halálozási okot.

Vajdaság

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű