Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Vajdasági Klinikai Központban 83 koronavírusos beteget kezelnek

2020-06-30
18:55
Forrás
021.rs
Jelenleg 83 koronavírusos beteget kezelnek a Vajdasági Klinika Központban - írja a 021.rs hírportál.

A fertőzöttek száma ennek alapján kilenccel több, mint hétfőn. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a betegek közül hatan vannak lélegeztetőgépen.

A tartomány területén és Újvidéken is emelkedik a Covid-19 fertőzöttek száma, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Újvidéken naponta 20-25 új megbetegedést jegyeznek, míg egy hónappal korábban csak egy számjegyű volt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A közlemény szerint az esetek 90 százaléka tünetmentes vagy csak enyhe klinikai kép alakul ki az új eseteknél. A súlyos állapotú megbetegedések aránya megfeleződött a korábbi időszakhoz viszonyítva.

Újvidéken a járvány kezdete óta 369 bizonyítottan koronavírussal megfertőződött beteget regisztráltak, míg Vajdaság egész területén ez a szám 1382. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet eddig több mint 22 ezer tesztet végzett el.

Az intézmény kéri a lakosságot, hogy mindenki tartsa be az óvintézkedéseket, viseljenek védőmaszkot a tömegközlekedésen és a zárt terekben, továbbá tartsák a távolságot és rendszeresen mossanak kezet. 

Vajdasági Klinikai Központ
koronavírus
kezelés
lélegeztetőgép

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.