Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Vajdasági Klinikai Központban 83 koronavírusos beteget kezelnek

2020-06-30
18:55
Forrás
021.rs
Jelenleg 83 koronavírusos beteget kezelnek a Vajdasági Klinika Központban - írja a 021.rs hírportál.

A fertőzöttek száma ennek alapján kilenccel több, mint hétfőn. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint a betegek közül hatan vannak lélegeztetőgépen.

A tartomány területén és Újvidéken is emelkedik a Covid-19 fertőzöttek száma, közölte a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. Újvidéken naponta 20-25 új megbetegedést jegyeznek, míg egy hónappal korábban csak egy számjegyű volt az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A közlemény szerint az esetek 90 százaléka tünetmentes vagy csak enyhe klinikai kép alakul ki az új eseteknél. A súlyos állapotú megbetegedések aránya megfeleződött a korábbi időszakhoz viszonyítva.

Újvidéken a járvány kezdete óta 369 bizonyítottan koronavírussal megfertőződött beteget regisztráltak, míg Vajdaság egész területén ez a szám 1382. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet eddig több mint 22 ezer tesztet végzett el.

Az intézmény kéri a lakosságot, hogy mindenki tartsa be az óvintézkedéseket, viseljenek védőmaszkot a tömegközlekedésen és a zárt terekben, továbbá tartsák a távolságot és rendszeresen mossanak kezet. 

Vajdasági Klinikai Központ
koronavírus
kezelés
lélegeztetőgép

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.