Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Vajdasági körúton a magyarországi Oktatási Hivatal képviselői

2021.10.18
12:19
2021.10.18
12:29
Forrás
Pannon RTV
A látogatás során olyan iskolákat és kollégiumokat látogattak meg, amelyek részesei voltak a Kárpát-medence tanintézményeit felölelő öt éves európai uniós finanszírozású projektnek.

A hivatal képviselői többek között a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskolát is körbejárták. A 2017 december 1-jén kezdődött EFOP-3.10.1 elnevezésű program fő célja a külhoni magyarság oktatási szervezeteivel, iskolákkal való kapcsolatteremtés, azok erősítése, az anyanyelvű oktatás sikeresebbé tétele. A számos aktivitást tartalmazó projektbe több ezer pedagógust, oktatási szakembert, diákot vontak be. Közös programok által az elmúlt években számos tanácskozásra, tapasztalatcserére, továbbképzésre, tanulmányi kirándulásokra is sor került. A projekt december 31-én zárul, azonban azt megelőzően Sopronban lesz egy közös konferencia, ahol a program eredményeit összegzik.

Az anyaországi Oktatási Hivatal három képviselője ezúttal Törökbecse mellett Újvidékre, Adára, Temerinbe, Szenttamásra, Muzslyára, Nagybecskerekre, valamint Ürményházára is ellátogatott, novemberben pedig az észak-bácskai régióban folytatják vajdasági körútjukat.

Oktatási Hivatal
iskola
kollégium
külhoni magyarság
oktatás

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű