Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Vajdasági körúton a magyarországi Oktatási Hivatal képviselői

2021.10.18
12:19
2021.10.18
12:29
Forrás
Pannon RTV
A látogatás során olyan iskolákat és kollégiumokat látogattak meg, amelyek részesei voltak a Kárpát-medence tanintézményeit felölelő öt éves európai uniós finanszírozású projektnek.

A hivatal képviselői többek között a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskolát is körbejárták. A 2017 december 1-jén kezdődött EFOP-3.10.1 elnevezésű program fő célja a külhoni magyarság oktatási szervezeteivel, iskolákkal való kapcsolatteremtés, azok erősítése, az anyanyelvű oktatás sikeresebbé tétele. A számos aktivitást tartalmazó projektbe több ezer pedagógust, oktatási szakembert, diákot vontak be. Közös programok által az elmúlt években számos tanácskozásra, tapasztalatcserére, továbbképzésre, tanulmányi kirándulásokra is sor került. A projekt december 31-én zárul, azonban azt megelőzően Sopronban lesz egy közös konferencia, ahol a program eredményeit összegzik.

Az anyaországi Oktatási Hivatal három képviselője ezúttal Törökbecse mellett Újvidékre, Adára, Temerinbe, Szenttamásra, Muzslyára, Nagybecskerekre, valamint Ürményházára is ellátogatott, novemberben pedig az észak-bácskai régióban folytatják vajdasági körútjukat.

Oktatási Hivatal
iskola
kollégium
külhoni magyarság
oktatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.