Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Vajdasági magyarok is igényelhetik a Diákhitel 1-et

2019-08-12
18:15
Forrás
Pannon RTV
Nem feltétel, hogy magyarországi felsőoktatási intézményben tanuljanak - mondta el a Pannon Rádió Presszó című műsorában a Diákhitel Központ Zrt vezérigazgatója, Magyar Péter.

A Diákhitel 1 szabad felhasználású, igényléshez magyar állampolgárság és bankszámla, valamint magyarra fordított hallgatói jogviszony szükséges. Magyar Péter elmondta, elbírálásra nem kerül sor, igénylés esetén automatikusan utalják a havi maximum hetvenezer forintos összeget. A kamat 1,99 százalék.

A Diákhitel célja, hogy Magyarországon és az egész Kárpát-medencében ne legyen olyan fiatal, aki azért nem tud felsőoktatási tanulmányokat folytatni, mert a családi vagy egyéb körülmények nem teszik azt lehetővé.

Diákhitel 1
Vajdaság
diák
támogatás

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.