Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A vakcina biztonságosabb az ételnél, a levegőnél és az orvosságoknál is

2021.05.02
12:52
2021.05.02
13:00
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan tavaly, úgy idén is a vörös zónában töltik a húsvéti ünnepet a szerbiai orvosok és egészségügyi dolgozók.

Dr. Ivo Udovičić, a Karaburma Katonai Egészségügyi Központ alezredese azt mondta: az egészségügyi dolgozók már több mint egy éve azon dolgoznak, hogy visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba. Aláhúzta: a kórházakban minden nap egyforma, betegeket vesznek fel és engednek haza. 

Udovičić szerint, amíg a járvány véget nem ér, nincs idejük ünnepelni. 

„Arra kérem az embereket, hogy oltassák be magukat. Ez a legkisebb áldozat, amelyet megtehetnek értünk. Értünk, akik már több mint egy éve védőruhában dolgozunk, és azokért a betegekért, akiket kezelünk. Sajnos lesznek olyanok köztük, akik meghalnak. Semmi sincs, ami hatékonyabb és biztonságosabb lenne a vakcinánál. Felelősségteljesen állítom, hogy az oltás biztonságosabb a levegőnél, amelyet belélegzünk, a földnél, amin járunk, az ételnél, amit megeszünk, és biztonságosabb minden orvosságnál, amelyet beveszünk.”

vakcina
oltás
Dr. Ivo Udovičić
koronavírus

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.