Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

A vakcina biztonságosabb az ételnél, a levegőnél és az orvosságoknál is

2021.05.02
12:52
2021.05.02
13:00
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan tavaly, úgy idén is a vörös zónában töltik a húsvéti ünnepet a szerbiai orvosok és egészségügyi dolgozók.

Dr. Ivo Udovičić, a Karaburma Katonai Egészségügyi Központ alezredese azt mondta: az egészségügyi dolgozók már több mint egy éve azon dolgoznak, hogy visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba. Aláhúzta: a kórházakban minden nap egyforma, betegeket vesznek fel és engednek haza. 

Udovičić szerint, amíg a járvány véget nem ér, nincs idejük ünnepelni. 

„Arra kérem az embereket, hogy oltassák be magukat. Ez a legkisebb áldozat, amelyet megtehetnek értünk. Értünk, akik már több mint egy éve védőruhában dolgozunk, és azokért a betegekért, akiket kezelünk. Sajnos lesznek olyanok köztük, akik meghalnak. Semmi sincs, ami hatékonyabb és biztonságosabb lenne a vakcinánál. Felelősségteljesen állítom, hogy az oltás biztonságosabb a levegőnél, amelyet belélegzünk, a földnél, amin járunk, az ételnél, amit megeszünk, és biztonságosabb minden orvosságnál, amelyet beveszünk.”

vakcina
oltás
Dr. Ivo Udovičić
koronavírus

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű