Ugrás a tartalomra
Pixabay/iXimus

Valamivel kevesebb a fertőzött Szerbiában, de még így is 300 fölött van a számuk naponta

2020-08-01
15:16
2020-08-02
10:23
Forrás
covid19.rs
Kilenc személy vesztette el a harcot a koronavírussal szemben. A halálozási arány jelenleg 2,25 százalék.

16:55 - Tegnaphoz képest néggyel kevesebbet, 307 koronavírusos beteget kezelnek jelenleg a Vajdasági Klinikai Központban - tájékoztat az egészségügyi intézmény. Közülük 20-an szorulnak mesterséges lélegeztetőgépre, mert állapotuk rendkívül súlyos. Ez a szám tegnaphoz képest hárommal emelkedett. A péterváradi Katonakórházban 27 vírussal fertőzött beteget kezelnek. Az egészségügyi intézmény figyelmeztet, továbbra is sok a súlyos klinikai képpel rendelkező beteg, aki orvosi ellátásra szorul a vírusfertőzés miatt. 

16:50 - Újvidéken jelenleg több mint 1700 aktív fertőzöttet tartanak számon. Az illetékesek szerint a tartományi székvárosban továbbra is kedvezőtlenül alakul a járványhelyzet és a közeljövőben nem tervezik a járványügyi intézkedések eltörlését. Augusztus 7-ig biztosan nem lehet ünnepségeket, rendezvényeket tartani Újvidéken, valamint a medencéknek is zárva kell tartaniuk.

Továbbra is 300 felett van az egy nap alatt igazolt kornovavírusos személyek száma Szerbiában, azonban egyre kevesebben szorulnak kórházi kezelésre és lélegeztetőgépre.

Az elmúlt 24 órában újabb 330 polgár tesztje lett pozitív. Összesen 9109 személyt vizsgáltak meg a szakemberek. A kór szövődményeiben kilencen vesztették életüket, így az elhunytak száma összesen 582 Szerbiában.

Lélegeztetőgépen 159-en vannak. Kórházban 4256 beteget ápolnak, ez 49-cel kevesebb a tegnapi naphoz képest.
Szerbiában eddig összesen 25882 személynél regisztrálták a koronavírust, a halálozási arány 2,25 százalék.

Elhunyt két koronavírusos beteg Szabadkán. A Szabadkai Közkórház covid-részlegén 99 pácienst kezelnek.

Elkezdődött az új covid-kórház építése a zimonyi katonai komplexumban. Az alapkőletételnél jelen volt Aleksandar Vučić is. A szerb elnök elmondta, a kórház december elsejéig elkészül és a legmodernebb felszereléssel rendezik be.

Messze van a kedvezőtől a jelenlegi járványhelyzet Szerbiában, de a járványgörbe kiegyenesedett, a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően - mondta dr. Predrag Kon, az országos válságstáb tagja.

koronavírus
járvány
Szerbia
adatok
fertőzöttek
betegek
elhunytak
lélegeztetőgép

Most

12:10, Frissítve: 12:38

Kész az orosz vakcina

Megvan a koronavírus elleni első védőoltás. A fontos hírt maga Vlagyimir Putyin jelentette be.
09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.