Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A válságstáb orvostagjai szerint a kijárási tilalom az egyetlen megoldás

2021.03.01
16:38
2021.03.01
17:29
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai válságstáb orvosi része azt javasolta, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megállítása céljából rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat vezessenek be.

A döntést a következő két napban kell meghozni - mondta az ülést követően Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár. Hozzátette, a járványügyi szakemberek szerint ez lenne az egyetlen módja a romló epidemiológiai helyzet megfékezésének, valamint a napi új esetszámok növekedésének megállításának. 

A válságstáb orvosi része ebben a pillanatban nem tud és nem is akar foglalkozni a teljes zárlat gazdasági következményeivel - szögezte le Gojković. A szakemberek szerint a szigorú intézkedésnek héttől tíz napig kellene tartania. 

Pannon RTV

A tartományi egészségügyi titkár ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy az egyre jobban terjedő fertőzés lelassíthatja az oltási folyamatot.

„Természetesen teljes mértékben törődnünk kell a közegészségüggyel, polgáraink érdekeivel, az egészségükkel. Ugyanakkor teljes mértékben fel kell mérnünk, és el kell gondolkodnunk azon, hogy mint állam, egy év múlva hogy jövünk ki mindebből. Hogyan sikerül majd átvészelnünk mindezt nemcsak gazdasági, hanem minden más tekintetben, szociális, pszichikai és mentális értelemben is, egy ilyen újabb, teljes bezárást.”

kijárási tilalom
válságstáb
Szerbia
koronavírus
szigorítás

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!