Ugrás a tartalomra
Pixabay

Változás a tanügyi dolgozók pályaalkalmassági vizsgálatát illetően

2021.06.08
12:44
2021.06.08
14:15
Forrás
Facebook
A Magyar Nemzeti Tanács kezdeményezésére és a Szerbiai Pszichológusok Társaságának szakmai közreműködésével a pedagógusok pályaalkalmassági vizsgálata 2012 óta az egész Vajdaság területén magyar nyelven is megoldható.

Együttműködési szerződést írtak alá a tanügyi dolgozók munkába állásakor kötelező magyar nyelvű pszichofizikai pályaalkalmassági vizsgálat finanszírozásáról Újvidéken. A szerződést Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Nenad Ivanišević tartományi gazdasági titkár, valamint Snežana Sedlar, a Tartományi Foglalkoztatási Szolgálat igazgatója látta el kézjegyével.

A pályaalkalmassági vizsgálat sokáig csak szerb nyelven volt lehetséges, a magyar anyanyelvű óvodapedagógusok, tanítók és tanárok számára többnyire ismeretlen szociokulturális tartalmú tesztek felhasználásával.

A Magyar Nemzeti Tanács kezdeményezésére és a Szerbiai Pszichológusok Társaságának szakmai közreműködésével a pedagógusok pályaalkalmassági vizsgálata 2012 óta az egész Vajdaság területén magyar nyelven is megoldható. A magyar nyelven történő vizsgálat figyelembe veszi a magyar nyelvi és kulturális sajátosságokat, és egy nem verbális intelligenciatesztből, egy személyiségi tesztből és egy magyar nyelvű beszélgetésből áll.

tanügy
pályaalkalmassági vizsgálat
magyar nyelv
Hajnal Jenő
Nenad Ivanišević

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.