Ugrás a tartalomra
pixabay/stevepb

Változnak a nyugdíjba vonulási feltételek

2021.12.01
14:37
Forrás
blic.rs
Újra változnak a nyugdíjba vonulási feltételek a következő évtől Szerbiában. A nőket és a férfiakat is érinti a módosítás.

A nők esetében az öregségi nyugdíjkorhatár 63 év 4 hónap lesz, vagyis két hónappal kell tovább dolgozniuk, mint jelenleg. A ledolgozott munkaév esetükben nem változott, marad a minimum 15 év. A férfiak esetében a nyugdíjkorhatár változatlanul 65 év, legalább 15 év munkával töltött idő mellett. A korai nyugdíjaztatás viszont módosult. A férfiaknál 40 ledolgozott munkaév kell továbbra is, de el kell érniük az 59 év 6 hónapot - fél évvel többet, mint idén. A nőknél mindkét feltétel változott: legalább 39 év 8 hónap bejelentett munka és minimum 59 éves kor szükséges a korai nyugdíjhoz. Ami nem változott egyik nem esetében sem, az az, hogy ha valaki 45 ledolgozott évvel rendelkezik, kortól függetlenül nyugdíjba vonulhat.

nyugdíj
nyugdíjkorhatár
nyugdíj feltételek

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.