Ugrás a tartalomra
PET palackok
Pixabay

Van-e értelme a szelektív gyűjtésnek?

2017-10-08
19:52
2017-10-08
20:04
Forrás
Pannon RTV
Temerinben nem tudni, ki szállítja el a polgárok által összegyűjtött PET palackokat.

A helyi kommunális közvállalat ugyanis 2016-ban saját befektetésből megindította a palackok szelektív gyűjtését. Első megoldásként rácsos gyűjtődobozokat helyeztek el a község számos pontján. A jól működő gyűjtőhelyek többségét azonban a tavalyi év végén beszüntették. A temeriniek csak annyit tapasztalhattak, hogy az utcákon időként PET jelzésű teherautók haladnak át, illetve szintén időszakosan, a kommunális közvállalat logójával felcímkézett szemeteszsákokat találnak kapujukon és környékén.

Előzőleg a közvállalat egy magánvállakozót bízott meg a PET palackok kezelésével, ám egy ideje már saját eszközökkel végzi ezt a tevékenységet – mondta Gusztony Andrástól. A községi tanács környezetvédelemmel megbízott tagja kiemelte, hogy személyesen nincs megelégedve azzal, ahogyan a dolgok történnek, ugyanis a palackok nem kerülnek újrahasznosításra, hanem csak gyűlnek a kommunális közvállalat telepi telephelyén.

A PET palackok gyűjtését és elszállítását illetően az illetékes helyi kommunális közvállalat többszöri megkeresésünkre sem válaszolt. A több hónapos kitartó utánajárás alatt annyi derült ki, hogy időnként a helyi közvállalat honlapján megjelenik egy-egy értesítés arról, hogy a következő héten a háztartási szemét mellé a külön gyűjtött PET palackokat is kitehetik a temeriniek a házaik elé, ugyanis feltehetően azokat is el fogják szállítani.

Temerin
PET palackok
elszállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.