Ugrás a tartalomra
Pixabay/blickpixel

Van elég oxigén

2020.12.07
09:06
Forrás
BBC, B92
A megnövekedett szükséglet ellenére is ellátják a szerbiai kórházakat oxigénnel.

Jelentősen megnőtt az oxigénterápia iránti igény a kórházakban a koronavírusos betegek kezelése miatt. Egy nap alatt annyi oxigénmennyiség fogy el, amennyi korábban fél év alatt. A rekordfogyasztás egy nap alatt több mint hét tonna oxigén volt.

Egyelőre arról nincs hír, hogy probléma lenne a kórházak oxigénnel való ellátásában. Az egészségügyi intézmények a szükségleteikhez mérten szerzik be az oxigént. A szerbiai kórházak egyedüli ellátója a német Messer nevű cég.

Az Egészségügyi Minisztérium hatalmas köszönetét fejezte ki a vállalatnak, amely - mint fogalmaznak - több, mint egyszerű együttműködő partner a járványidőszakban. A cég képes a többéves szükségletnek megfelelő oxigént is nap mint nap leszállítani, vagyis nincs hiány oxigénből a betegek kezeléséhez - erősítette meg a tárca.

oxigén
tüdőbetegség
koronavírus
járvány
Szerbia
Messer
ellátás

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.