Ugrás a tartalomra
Pixabay/blickpixel

Van elég oxigén

2020.12.07
09:06
Forrás
BBC, B92
A megnövekedett szükséglet ellenére is ellátják a szerbiai kórházakat oxigénnel.

Jelentősen megnőtt az oxigénterápia iránti igény a kórházakban a koronavírusos betegek kezelése miatt. Egy nap alatt annyi oxigénmennyiség fogy el, amennyi korábban fél év alatt. A rekordfogyasztás egy nap alatt több mint hét tonna oxigén volt.

Egyelőre arról nincs hír, hogy probléma lenne a kórházak oxigénnel való ellátásában. Az egészségügyi intézmények a szükségleteikhez mérten szerzik be az oxigént. A szerbiai kórházak egyedüli ellátója a német Messer nevű cég.

Az Egészségügyi Minisztérium hatalmas köszönetét fejezte ki a vállalatnak, amely - mint fogalmaznak - több, mint egyszerű együttműködő partner a járványidőszakban. A cég képes a többéves szükségletnek megfelelő oxigént is nap mint nap leszállítani, vagyis nincs hiány oxigénből a betegek kezeléséhez - erősítette meg a tárca.

oxigén
tüdőbetegség
koronavírus
járvány
Szerbia
Messer
ellátás

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.