Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Van érdeklődés a katonai pálya iránt

2022.01.19
16:26
Forrás
Közlemény
Egyre többen jelentkeznek a Szerbiai Katonaság állományába, hosszú idő után a tavalyi év volt az első, hogy nagyobb számban érkeztek tisztek, altisztek, hivatásos és önkéntes katonák - jelentette ki ma Nebojša Stefanović szerb védelmi miniszter.

A topčideri kaszárnyába látogatott el ma Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, ahol megbeszélést tartottak a katonaság helyzetéről. A tárgyaláson jelen volt még Aleksandar Vulin belügyminiszter, Ivica Dačić, a parlament elnöke és Milan Mojsilović, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke is. A védelmi minisztere beszámolójában elmondta, nagy mennyiségű fegyvert, felszerelést is beszereztek, ami eddig hiányzott, az eszközök vásárlása pedig idén is folytatódik. Stefanović kijelentette, a katonaság napról napra erősödik. Hozzátette, nyolc százalékkal emelkedik a Szerbiai Katonaság kötelékébe tartozók bére, a Gárda tagjai számára pedig tíz százalékos emelés várható.

Szerbiai Katonaság
Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović
katona

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.