Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Van még szabad hely az óbecsei középiskolákban

2020-07-22
16:00
2020-07-22
18:28
Forrás
Pannon RTV
Óbecse négy középiskolájába eddig összesen 376 diák iratkozott be, és 122 szabad hely maradt augusztusra.
Pannon RTV

A legkevesebb diák a gimnáziumban hiányzik, a legtöbb szabad hellyel pedig a Műszaki Iskola rendelkezik. A diákok augusztus végéig iratkozhatnak be a középiskolákba.

Az évfolyam legjobb tanulójaként nemrégiben az önkormányzat is megjutalmazta Cservenák Kittit, aki az idén végzett az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában. Ő az óbecsei Gimnáziumban tanul majd tovább: „Én a gimnáziumba iratkoztam, mert sok jót hallottam róla, és úgy gondolom, hogy erős alapot fog nyújtani a jövőbe. Nem tudom, hogy mi szeretnék lenni, ez is az egyik oka annak, hogy ide iratkoztam.”

Pannon RTV

A Gimnáziumban az általános szakként induló magyar tagozaton 7 szabad hely van. A Közgazdasági-kereskedelmi Iskolában négy éves szakon magyarul pénzügyi ügyintézőnek tanulhatna még két diák, a három éves kereskedő szakon pedig magyarul 11-en szerezhetnének érettségit.

Gordana Kovačev, igazgató, Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola, Óbecse: „Az Oktatásügyi Minisztérium megszüntetett több olyan osztályt, ahova a diákok kevesebb, mint 25 százaléka iratkozott be, így szeptemberben Szenttamáson, Temerinben, Törökbecsén és Adán is lesznek olyan osztályok, amelyek nem indulnak el.”

Pannon RTV

A Műszaki Iskolába 14 üres hely vár leendő magyar fodrászokra. és két magyar gépkocsivezető-tanulónak is van még hely. A Bratstvo Általános és Középiskolában annak ellenére, hogy fejlődési rendellenességgel élő diákokat oktatnak, rendes középiskolai program szerint dolgoznak a pedagógusok. Itt magyarul még öten tanulhatnának kertésznek, 10-en pedig péknek.

Horváth Zoltán, igazgató, Bratstvo Általános és Középiskola, Óbecse: „Nagyon bízunk benne, hogy augusztus folyamán még azok, akik nem nyertek jogot arra, hogy beiratkozzanak másik középiskolába, ezt a létszámot föltöltik, és a két magyar osztály meg tudjuk nyitni szeptembertől.”

Pannon RTV

Óbecse négy középiskolájába eddig összesen 376 diákot vettek fel.

Óbecse
középiskola
iratkozás

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű