Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Vár az oltópont!

2021.11.23
11:25
2021.11.23
20:16
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is folyamatos az oltás Szabadkán. A délelőtti órákban nem volt nagy tumultus az új városházán kialakított oltóponton. Az érdeklődők a Sinopharm, a Pfizer és a Sputnyik vakcinái közül választhattak. Sokan a harmadik dózisért álltak sorba.

Zökkenőmentesen zajlott a vakcinnáció a szabadkai oltóponton. Többségében az idősebb korosztály várakozott, elvétve érkezett egy-egy fiatal az oltásra.

Pavlović Pavle: „Ez a normális a védelem szempontjából. Átestem a koronavíruson, ezért vettem fel mindhárom adagot.”

A harmadik dózis felvételére többen érkeztek a délelőtti órákban, mint az első kettőre.

Kis Menyhért:
„ Ez a harmadik. Az első kettő az AstraZeneca volt, most a Pfizert vettem fel.
- Miért döntött most a Pfizer mellett?
- Hogy miért? Azt adják most, nekem mindegy, hogy melyiket veszem fel.”


Simić Ester: „Saját magam és mások biztonsága érdekében döntöttem úgy, hogy felveszem.”

Azok, akik az első adag vakcinát szeretnék felvenni bejelentkezés nélkül tehetik meg. Míg a második és harmadik oltásra az eUprava által küldött SMS-t követően jelentkezhetnek az érdekeltek.

A védőoltás felvételére továbbra is munkanapokon reggel és este 8 óra között van lehetőség, valamint szombaton és vasárnap reggel 8 és délután 2 óra között.

Dr. Bohucki Nebojsa járványügyi szakorvos a Közügyek vendégeként elmondta, mely vakcinákat lehet felvenni a hétvégi terepi oltás során a Szabadka környéki településeken.

Szabadka
oltás
vakcina
Sinopharm
Pfizer
Sputnyik

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.
13:43, Frissítve: 17:23

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.

Népszerű