Ugrás a tartalomra

Varga Luca és Fantázia nyerte a Vajdasági Vágtát

2022.05.28
17:58
2022.05.29
12:09
Forrás
Pannon RTV
Ma tartották a 10. Vajdasági Vágtát. A döntőt a Temerint képviselő Varga Luca és Fantázia nevű lova nyerte.

Varga Luca, Fantázia nevű lovával Temerin színeiben nyerte a 10. jubileumi Vajdasági Vágtát Szabadkán. Varga Luca sokáig a harmadik helyen állt, de a futam második felében sikerült megelőznie a többieket. Cékus Árpád Kishegyes színeiben Déva Szándék nevű lovával a dobogó második fokára ügetett. Szőke Dániel London nevű lovával Adorján képviseletében lett a harmadik. Fekecs Árpád Argoval Ada képviseletében pedig a negyedik helyre lovagolt.

Varga Luca, a Vajdasági Vágta győztese: „Szoros volt, és igazából éreztem, amikor elindultunk, hogy nagyon sok van a kezemben, próbáltam, ahogy tudtam spórolni vele, de utána annyira könnyen ment, hogy kielőztem őket. A végén volt egy kis küzdelem, ami nagyon izgalmas volt, nagyon jól megoldotta a ló. Egy igazi versenyló szerintem.”

Címvédés a kishuszároknál

Kishegyes megvédte címét a Kishuszár vágtában Szabadkán. A X. Vajdasági Vágta első döntője izgalmas küzdelmet hozott. Orom lovasa sokáig vezetett, de pályaelhagyásért kizárták a versenyből. Így a futam második felében Erdei Anna Dorka tört az élre Kishegyes színeiben Bohóc nevű lovával. Másodikként pedig Kalapáti Lúcia és Tündér haladt át a célon, aki Oromhegyes színeiben indult. Az első és második helyezett Kishuszár így ott lesz a budapesti Nemzeti Vágtán.

Erdei Anna Dorka: „Én nem izgultam most annyira, mint az első furtamnál, mert régen próbáltam ezt a pályát, bennem volt az izgalom. Ez egy kicsit nehezebb verseny volt mint az előző. A startot kicsit elrontottam, és nem tudtam legelőször elstartolni, szerencsére be tudtunk kerülni a belső sávra. El tudtunk menni, így sikerült megnyerni megint.”

Előzmény:

A Vajdasági Vágta I. futamának győztese Szőke Dániel lett a London nevű lóval Adorján színeiben. A II. futam győztese Varga Luca és Fantázia Temerint képviselve. A III. futamot Cékus Árpád és Déva Szándék kishegyesi színekben nyerték. A X. Vajdasági Vágta döntőjének negyedik résztvevője pedig Fekecs Árpád és Argó, Adát képviselik.

A Kishuszárvágta elődöntőjében a címvédő, kishegyesi Erdei Anna Dorka és Bohóc nevű lova ért elsőként célba. Továbbjutott rajtuk kívül Oromhegyes és Orom is.

A rendezvény a budapesti Nemzeti Vágta előfutama, a győztes képviselheti Vajdaságot a budapesti versenyen, a Hősök terén. A futamok mellett számos kísérőrendezvény is van, mint főzőverseny, Hagyományos Mesterségek Vására, íjász- és lovasbemutatók.

A X. jubiláris Vajdasági Vágtát ezúttal is a Budapesti Operettszínház művészeinek koncertje zárta. Az eseményt a csapadékos idő ellenére is nagyszámú közönség követte figyelemmel a szabadkai lóversenypályán. A szervező Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány a Pannon RTV csapatát a jubileumi évben az eddigi sikeres együttműködés jeléül elismerésben részesítette.

Vajdasági Vágta
döntő

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.