Ugrás a tartalomra
Illusztráció: Pannon RTV/Csipak Edvin

Várhatóan nem drágul tovább az üzemanyag

2021.04.13
10:36
Forrás
Blic
Drágult az üzemanyag Szerbiában, de várhatóan tovább már nem emelkedik az ára - véli Nebojša Atanacković, az egyik szerbiai olajtársaság társtulajdonosa.

Március óta, vagyis mintegy másfél hónap alatt az üzemanyag ára 5-től 7 dinárig emelkedett az országban literenként. Ez az jelenti, hogy mintegy 300 dinárral kell többet fizetnünk egy teli tankoláskor, mint másfél hónappal ezelőtt. A szakértők szerint ez a nyersolaj áremelkedésének következménye. Hozzáteszik, a következő hetekben nem várható nagyobb áringadozás a töltőállomásokon.

Az ólommentes benzin ára jelenleg 150 dinártól indul, korábban 145 dinárt kellett fizetni literjéért. A dízel literenként 157 dinárba kerül, itt is mintegy 5 dináros emelkedés volt. Az adalékanyagok esetében pedig 7 dináros különbség is észrevehető.

üzemanyag
Szerbia
drágulás
benzin

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.