Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Várja leendő tanulóit a Katonai Gimnázium és a Katonai Szakközépiskola

2023.03.23
14:19
2023.03.23
16:18
Forrás
Pannon RTV
A belgrádi Katonai Gimnázium általános szakára a 2023/2024-es tanévben 75, a légi-repülési szakra pedig 30 diák beírására írtak ki pályázatot, valamint 65 fő jelentkezésére számítanak a Katonai Szakközépiskolában.

A belgrádi 1300 Káplár Katonai Gimnáziumba és Katonai Szakközépiskolába a 2007-ben vagy később született, idén végzős nyolcadikosok jelentkezését várják. A Katonai Gimnázium esetében azoknak, akik megfelelnek az általános feltételeknek, teljesíteniük kell a fizikai képességi próbát, valamint matematikai és szerb nyelvi és irodalomismereti vizsgát kell tenniük. Emellett pszichológiai és orvosi értékelésre, valamint valamennyi jelölt biztonsági ellenőrzésére is sor kerül.

A jelentkezési határidő március 31-e.

A gimnázium elvégzése után a diákok a Katonai Főiskolán kötelesek továbbtanulni, a Katonai Szakközépiskolában végzettek pedig tanulmányaikat követően a Szerbiai Katonaság hivatásos altisztjei lesznek, őrmesteri ranggal, ismertette a szabadkai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában az érdeklődő diákokkal Violeta Brković, a belgrádi Katonai Akadémia századosa.

„Ami a Katonai Gimnáziumot illeti, két szakirány létezik. Az egyik a katonai légi-repülési szak, a másik pedig az általános, ami ugyanolyan, mint a civil gimnázium. És van a Katonai Szakközépiskola, ahol több szakirány van, a diákok érdeklődésétől függően. Ilyen a tüzérségi rakétaegység, a légvédelmi megfigyelés, a telekommunikációs szak, és hadd ne soroljam tovább.”

Katonai Gimnázium
Belgrád
tanév
jelentkezés

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű