Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Várja új tanulóit a Paulinum Szabadkán

2021.06.09
13:11
2021.06.09
17:20
Forrás
Pannon RTV
A következő iskolaévben is várja a diákokat a Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium Szabadkán.

Az egyházi alapítású intézmény alkalmazkodik az általános gimnáziumok tanmenetéhez, előtérbe helyezve az anyanyelv, az idegen nyelvek, a hittan oktatását. A diákoknak lehetőségük van bentlakásra is, a kollégiumban nagy hangsúlyt kap az erkölcsi ismeretek elsajátítása, és a lelki formálódás. A fiúgimnáziumba június második felétől várják a jelentkezőket. Nem kell külön felvételi vizsgát tenni, a jelentkezőknek egy beszélgetésen kell részt venniük.

Miocs József, igazgató, Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium: „Kisérettségi után, amikor megvannak az okmányok, a bizonyítvány, akkor lehet jelentkezni. Ez annyit jelent, hogy június második felétől július első feléig van egy első iratkozási időszak, és augusztus 20-tól szeptember 1-ig van egy második iratkozási időszak. Az utóbbi években van hely, és örömmel várunk mindenkit, mert a jó tanári kar szeretné a tudását átadni.”

Miocs József
Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Szeminárium

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.