Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Városnéző sétával hívták fel a figyelmet a mellrákban szenvedő nők helyzetére

2023.03.31
18:58
2023.03.31
20:33
Forrás
Pannon RTV
Lezárult az Egymásért Egyesület és a hajdújárási Kolibri a Családokért Egyesület közös programja.

Városnéző sétával hívták fel a figyelmet a mellrákban szenvedő nők helyzetére a szabadkai Egymásért Egyesület és a hajdújárási Kolibri a Családokért Egyesület tagjai. A két szervezet közös programja fél évvel ezelőtt indulj útjára, melynek részeként különféle workshopokkal is próbálták felhívni a figyelmet a megelőző szűrővizsgálatok fontosságára, illetve az öndiagnosztika módjait is ismertették. A közös projekt záróprogramjaként Szabadka nevezetességeit tekintették meg.

Ágoston Gabriella, alelnök, Egymásért Egyesület, Szabadka: „A foglalkozás fő célja, hogy egy tájékoztatót, egy edukatív bemutatkozást is átadjunk a nőknek. A helyszínen egy szakember az önvizsgálatot is bemutatta, hogy kell elvégezni. 18 év felett az önvizsgálat ajánlott, azon felül 30 év felett az évi ultrahangos vizsgálat, 40 felett legalább az első mammográf vizsgálat és aztán az orvos által meghatározott havi ellenőrzések és évi újrajárás.”

mellrák
Ágoston Gabriella

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű