Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Vasárnapig nem kishatárként működik Királyhalom-Ásotthalom határátkelő

2022.08.05
11:49
2022.08.08
10:48
Forrás
Pannon RTV
Több órás veszteglésre kell számítani ezen a hétvégén is a szerb-magyar határátkelőkön. Még mindig sok a hazatérő vendégmunkás, nyaralni is nagy számban indulnak, sokan viszont már visszatérnek, így a Szerbiából kilépő oldalon is több órát kell várni

A határátlépés gyorsítása érdekében a nemzetközi forgalom is igénybe veheti a Királyhalom-Ásotthalom közúti határátkelőt vasárnapig - közölte a magyar rendőrség. Így a magyar, szerb, uniós, svájci és az Európai Gazdasági Térség tagországainak személygépkocsival érkező állampolgárai mellett harmadik országok polgárai is használhatják azt.

A Királyhalom-Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, amely pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik augusztus végéig, Szerbiából Magyarország felé pénteken délelőtt nagyjából egy-két órás veszteglésről számoltak be az átutazók. Ennek ellenére is akadtak olyanok, akiket a hosszas várakozás sem tántorított el egy kis csobbanás élményétől.

Stevan Tikvicki, Szabadka:Megyünk fürdeni Mórahalomra. Már kedden is ennyien voltak, mikor szintén voltunk. A kánikulára felkészültünk.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A legfontosabb, hogy az utasoknál legyen elegendő folyadék. Hornyák Ferenc kishegyesi származású nyugdíjas most a magyarországi Mártélyon él. Királyhalomnál várakozott Magyarország felé: Ügyintézésem volt, és ezt kellett elintéznem. Ez a határ talán a legjárhatóbb számunkra.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Legalább két órát kellett várakozniuk a horgosi közúti határátkelőhelyen az autóval Szerbiából Magyarország felé tartóknak. Törökországi nyaralásból tart hazafelé Oroszországba Vlagyimir és családja: Három gyerekkel vagyunk, és szenvedünk. Úgy tűnik, rossz a szervezés a határon.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Gál József családjával Görögországban nyaralt, a visszafelé út eddig zökkenőmentes volt, már csak a magyar határon kellett átjutni, hogy hazaérjenek: Itt van csak baj, a magyar határnál. Eddig két órát vártunk, de nem tudjuk, mikor lesz még a vége, mikor jutunk át a magyar részre.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A szabadságukról visszatérő Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt mintegy öt órát kellett várakozni, hogy Szerbiából kilépjenek, míg további három órát, hogy beléphessenek Magyarországra.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Időnként hangos dudaszóval adtak elégedetlenségüknek hangot azok, akik pénteken a déli órákban a Szerbiából kilépő, Magyarország irányába belépő oldalon várakoztak. Az utolsó autópálya-felüljáró nagyjából másfél kilométerre van a Szerbiából kilépő kapuktól, onnan még legalább további másfél kilométeres kocsisorban araszoltak azok, akik be szerettek volna lépni az Európai Unióba.

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a Gyála-Tiszasziget, a Rastina-Bácsszentgyörgy vagy a Rábé-Kübekháza közúti határátkelőhelyet, ezek 7 és 19 óra között tartanak nyitva, illetve a Bajmok-Bácsalmás átkelőt, amely hétvégén reggel 7-től éjfélig üzemel, továbbá a nap 24 órájában nyitva tartó Kelebia-Tompa és Béreg-Hercegszántó határátkelőket, ezeken viszont időnként szintén torlódás alakulhat ki.

határ
várakozás
szerb-magyar határ
Horgos

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.