Ugrás a tartalomra
FoNet

A Védelmi Minisztérium tanulmányt készít a kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról

2018-08-23
00:13
Forrás
VajdaságMA
A Védelmi Minisztérium megkezdte annak a tanulmánynak az elkészítését, amely a kötelező sorkatonai szolgálat ismételt bevezetésének lehetőségeit és módjait veszi számba, tudta meg az N1.

A minisztérium arra emlékeztet, hogy a sorkatonai szolgálatot soha nem is szüntették meg, a parlament 2011 januárjában meghozott határozatával csupán felfüggesztették a katonai szolgálatot.

„Azóta a sorkatonai szolgálat önkéntes elven működik, de továbbra is kötelező maradt a katonai nyilvántartásba történő felvétel és a szolgálat a tartalékos egységekben. Tekintettel arra, hogy a kötelező sorkatonai szolgálat felfüggesztésével abbamaradt az ország védelmére alkalmas polgárok szervezett kiképzése, a Védelmi Minisztérium a hivatásos katonaságról szóló döntés hatásait vizsgálja, és egy megfelelő megoldást keres, miközben megpróbálja felmérni a biztonsági kihívások, a kockázat és a fenyegetettség mértékét‟, nyilatkozták a minisztériumból az N1-nek.

Egyébként Magyarországon és Németországban is tervezik a kötelező katonaság újbóli bevezetését, Ausztriában pedig a katonai szolgálat meghosszabbítását.

sorkatonaság
Védelmi Minisztérium

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.