Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Védőoltások mellett foglalt állást a Szerb Pravoszláv Egyház

2019-05-17
09:32
2019-05-17
15:11
Forrás
VajdaságMA
A Szerb Püspöki Zsinat története során először vitatta meg a gyerekek vakcinációjának legújabb trendjeit, és a vezetősége elítéli az immunizáció bojkottálásáért folytatott kampányt.

A zsinat tárgyal a Koszovóval kapcsolatos helyzetről is. Megállapították: a Szerb Pravoszláv Egyház Koszovó és Metóhiáról alkotott álláspontját a Szerb Püspöki Zsinat külön okirataként teszi közzé, a vezetőségük pedig ebben a dokumentumban megismétli elkötelezettségét Koszovó és Metóhia államiságának, valamint a felosztás bármilyen formájának el nem ismerése mellett. A zsinat ezen az ülésen is egyhangúlag vélekedett erről a kérdésről – mondta egy meg nem nevezett forrás. Megjegyzik, függetlenül ettől az állásponttól, a püspökök a kompromisszum elérésének szükségességét vallják, elsősorban a szerbek és az albánok együttélésének feltételeit kell megteremteni, valamint, hogy a tárgyalások lehetségesek, de nem a tartomány jelenlegi vagy jövőbeli státusáról.

védőoltás
Szerb Pravoszláv Egyház
Püspöki Zsinat

Most

13:34, Frissítve: 13:47

A vihar aratott Ludason

Tart a múlt heti viharkárok felszámolása Ludason. Az erős széllökések és a csapadék leginkább a mezőgazdaságban, ezen belül is a kukoricaföldeken jelentett nagy veszteségeket.
10:53, Frissítve: 11:12

Megérkezett az ősz térségünkbe

Csütörtökön hűvös reggelre ébredhetünk, csapadékra azonban nem kell számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet 5 és 7 fok között alakul, a legmagasabb 20 fok körül várható.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.