Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll

Védőoltások mellett foglalt állást a Szerb Pravoszláv Egyház

2019-05-17
09:32
2019-05-17
15:11
Forrás
VajdaságMA
A Szerb Püspöki Zsinat története során először vitatta meg a gyerekek vakcinációjának legújabb trendjeit, és a vezetősége elítéli az immunizáció bojkottálásáért folytatott kampányt.

A zsinat tárgyal a Koszovóval kapcsolatos helyzetről is. Megállapították: a Szerb Pravoszláv Egyház Koszovó és Metóhiáról alkotott álláspontját a Szerb Püspöki Zsinat külön okirataként teszi közzé, a vezetőségük pedig ebben a dokumentumban megismétli elkötelezettségét Koszovó és Metóhia államiságának, valamint a felosztás bármilyen formájának el nem ismerése mellett. A zsinat ezen az ülésen is egyhangúlag vélekedett erről a kérdésről – mondta egy meg nem nevezett forrás. Megjegyzik, függetlenül ettől az állásponttól, a püspökök a kompromisszum elérésének szükségességét vallják, elsősorban a szerbek és az albánok együttélésének feltételeit kell megteremteni, valamint, hogy a tárgyalások lehetségesek, de nem a tartomány jelenlegi vagy jövőbeli státusáról.

védőoltás
Szerb Pravoszláv Egyház
Püspöki Zsinat

Most

17:12, Frissítve: 18:03

Jogászkonferenciát tartottak Zentán

Mintegy 70 résztvevővel tartottak jogászkonferenciát a zentai Városházán a Vajdasági Magyar Jogász Egylet szervezésében. Az előadók az ingatlan-nyilvántartási eljárásokat boncolgatták.
15:34, Frissítve: 17:22

Egyre több cserkészcsapat alakul Vajdaságban

Több szintű vezetőképzést és felnőttképzést is szervezett tavaly a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség, ennek köszönhetően több helyen vannak alakulóban cserkészcsapatok – hangzott el a közgyűlésen.
15:00, Frissítve: 15:11

Đoković vs. Dzsaziri

A tunéziai Malek Dzsazirival játszik Novak Đoković szerb világelső teniszező a dubaji tenisztornán - ez derült ki a mai sorsoláson.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.