Ugrás a tartalomra
Gyakorlatok a kurzuson
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Végéhez érkezett a hatodik háromhetes Pető kurzus Zentán

2018-08-09
17:32
2018-08-09
20:34
Forrás
Pannon RTV
Ez alkalommal is a központi idegrendszeri károsodást szenvedő betegeken segítettek a fejlesztőpedagógiai foglalkozásokkal.
Gyakorlatok a kurzuson

Végéhez érkezett a hatodik háromhetes intenzív kurzus Zentán, amelyet a Semmelweis Egyetem Pető András Karának szakemberei tartottak. A fejlesztőpedagógiai foglalkozásokon huszonnyolcan vettek részt. A résztvevők között volt Török Antal Adáról. Szerinte a Pető-módszer segít a mozgásszervi panaszok leküzdésében. „Ez a második alkalom, hogy részt veszek a kurzuson. Májusban is volt egy. Akkor is sokat javítottak az állapotomon, és most szintén. Mentális és fizikai téren is sokat segítenek. Alapos munkát végeznek a konduktorok.”

A kurzus résztvevői

A Semmelweis Egyetem Pető András Karának szakemberei a közelmúltban Zentán és Szabadkán is végeztek szűréseket. Csuka Pál, a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programkoordinátora: „A három hét alatt több mint 30 ember jelentkezett újra a programba. Ezeknek a szűrése történt meg. Ilyenkor felmérjük az állapotukat, a diagnózis szerint besoroljuk őket, és a következő kurzusra előjegyezzük őket, hogy beférjenek a csoportba.”

A kurzus résztvevői

Az eddigi alkalmakhoz hasonlóan különböző korú és különböző betegségben szenvedő páciensekkel egyaránt foglalkoztak a konduktorok - nyilatkozta Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke. „Volt babás csoport, volt mamás csoport, tehát a gyerekekkel folyt foglalkozás, és természetesen a szülőkkel is. Volt két Parkinson-betegeket gondozó csoport, és volt két stroke utáni állapotban lévő betegekkel foglalkozó csoport. Az egyik Parkinson-csoportban jól mozgó betegek vettek részt, a másikban pedig nehezebben mozgók. A stroke utáni állapotban lévőknél pedig volt fiatalabb felnőttekből álló csoport, és egy idősekből álló csoport.”

Idén várhatóan lesz még egy háromhetes intenzív kurzus.

Zenta
fejlesztőpedagógiai kurzus

Most

08:52

Drágult a benzin Magyarországon

A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára 357 forintra emelkedett, a gázolajé 392 forint maradt literenként.
07:47, Frissítve: 08:04

Negyedik ülését tartja az MNT

A Magyar Nemzeti Tanács negyedik rendes ülésén a többi között várhatóan megválasztják az Oktatási, Kulturális, Tájékoztatási, valamint Hivatalos Nyelv- és Íráshasználati Bizottság tagjait és elnökeit.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.