Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Véget értek a komolyabb torlódások a határokon

2022.01.16
16:22
2022.01.16
17:02
Forrás
Pannon RTV
Szerencsés volt az, aki a mai napot választotta az utazásra, hiszen nem kellett sokat várakoznia a szerb-magyar határátkelőhelyeken.

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőn csak néhány autó várakozott, a kelebiai határon pedig szinte azonnal át lehetett jutni Magyarországra.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen visszaállt a megszokott rend az ünnepek után. Most már csak a kamionok álltak hosszú sorokban. Vasárnap délelőtt sem a Szerbiából érkező, sem a Magyarországról belépő utasoknak nem kellett sokat várakozniuk.

A Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely a nap 24 órájában dolgozik, az illetékesek kamerán kívül elmondták stábunknak, hogy az ünnepek miatti torlódások véget értek, a határon visszaállt a forgalom a mindennapi rendbe.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Solti István minden héten meglátogatja a Vajdaságban élő édesanyját. Mivel ő már tapasztalt utazó, házi kedvencével ezúttal is a számára legkedvezőbb lehetőséget választotta.

„Jöttünk anyukámat meglátogatni. Úgy a leggyorsabb átérni a határon, hogy autóval a magyar oldalon megállunk, átsétálunk és akkor visszafelé pedig jövünk így, gyalogosan.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A Horgos-Röszke közúti átkelőn sem volt különösebb torlódás, ezúttal csak a sűrű köd nehezítette meg a közlekedést. Itt az utasok 7-19 óráig léphetik át a határt. A Szerbiába belépő oldalon akadt olyan is, aki csak a piaclátogatás miatt várta ki a sort. Megkérdeztük, mennyi várakozási időre számítanak.

„- Hát egy ilyen 20-25 perc.
- Itt szoktatok mindig átjönni a kis határátkelőnél?
- Nem, most jövünk először.
- Most jöttök először Szerbiába?
- Igen.
- És megkérdezhetem, hogy mi célból jöttetek?
- Piacra kiszaladtunk. Szeretjük a hamburgert, megnézzük, hogy mi újság errefelé.”

A Kelebia-Tompa átkelőnél teljesen üres volt a határ, érkezéskor azonnal lehetett készíteni az útleveleket, vagy az igazolványokat. A határátkelők nyitvatartásáról, valamint a várakozási időkről a police.hu oldalon is tájékozódhatnak az utazók. Indulás előtt azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a Királyhalom-Ásotthalom, valamint a Bajmok-Bácsalmás határátkelőhely ismét 7 órától 19 óráig működik.

határ
határátkelő
szerb-magyar határ

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.