Ugrás a tartalomra

Véglegesen ejtették a vádakat a krivajai környezetvédő perében

2018-03-10
14:26
Forrás
VajdaságMA
A szabadkai Alapfokú Bíróság döntése után a Szabadkai Felső Bíróság is felmentette Đuro Vavroš környezetvédő aktivistát.

A krivajai Tölgy Környezetvédő Egyesület elnökét a mezőgazdasági tevékenységet folytató Krivaja Kft. perelte be, mert a vállalat képviselői szerint valótlanságokat állítva rontotta a cég hitelét és hírnevét. Vavroš ügyvédei kártérítési pert indítanak majd, hogy ezzel példát mutassanak a jövő nemzedéknek, hogy merjenek kiállni és merjék nyilvánosan felhívni a figyelmet, ha úgy gondolják, környezetkárosítás történik. A kedvező ítélet, Vavroš szerint arra kell, hogy bátorítsa a környezetért és emberi jogokért küzdőket, hogy a független szerbiai igazságszolgáltatásra támaszkodva ezután is bátran harcoljanak céljaikért. Az ügy még 2013-ban kezdődött, amikor a krivajai környezetvédők elültették az első fasort, 1200 facsemetét, amit egy hónap múlva kiszántottak. Vavroš szerint, mivel a művelt földterületek helyenként csupán 30-40 méterre vannak a lakott részektől és évente egyes parcellákat akár hússzor is vegyszeresen kezelnek, az ott lakók egészségének megvédése érdekében legalább háromsornyi szélvédő sávot kellene telepíteni.

Krivaja
környezetszennyezés
per
bíróság
környzetvédő

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.