Ugrás a tartalomra

Véglegesen ejtették a vádakat a krivajai környezetvédő perében

2018-03-10
14:26
Forrás
VajdaságMA
A szabadkai Alapfokú Bíróság döntése után a Szabadkai Felső Bíróság is felmentette Đuro Vavroš környezetvédő aktivistát.

A krivajai Tölgy Környezetvédő Egyesület elnökét a mezőgazdasági tevékenységet folytató Krivaja Kft. perelte be, mert a vállalat képviselői szerint valótlanságokat állítva rontotta a cég hitelét és hírnevét. Vavroš ügyvédei kártérítési pert indítanak majd, hogy ezzel példát mutassanak a jövő nemzedéknek, hogy merjenek kiállni és merjék nyilvánosan felhívni a figyelmet, ha úgy gondolják, környezetkárosítás történik. A kedvező ítélet, Vavroš szerint arra kell, hogy bátorítsa a környezetért és emberi jogokért küzdőket, hogy a független szerbiai igazságszolgáltatásra támaszkodva ezután is bátran harcoljanak céljaikért. Az ügy még 2013-ban kezdődött, amikor a krivajai környezetvédők elültették az első fasort, 1200 facsemetét, amit egy hónap múlva kiszántottak. Vavroš szerint, mivel a művelt földterületek helyenként csupán 30-40 méterre vannak a lakott részektől és évente egyes parcellákat akár hússzor is vegyszeresen kezelnek, az ott lakók egészségének megvédése érdekében legalább háromsornyi szélvédő sávot kellene telepíteni.

Krivaja
környezetszennyezés
per
bíróság

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.