Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

Végre megoldódhat a nagybecskereki vízgyár ügye

2022.07.06
10:56
2022.07.06
16:34
Forrás
Szerbiai RTV
Aláírták a szerződést, 25 évig a Metito Utilities Limited működtetheti a nagybecskereki vízgyárat, ezzel megoldódhat a helyiek 2004 óta tartó vízproblémája.
Tanjug/Sava Radovanović

A szerződést a szerb kormány épületében írták alá az egyesült arab emírségekbeli vállalattal. Az aláíráson jelen volt Ana Brnabić szerb kormányfő is. A cég azért, hogy a 95 ezer lakosú Nagybecskerek tiszta ivóvízzel rendelkezzen, 18 millió eurót fektet be - hangzott el az aláíráson. A bejelentések szerint 2024-re a nagybecskereki otthonokban iható víz folyik majd a csapokból. Az aláíráson jelen volt Ana Brnabić szerb kormányfő is. A cég azért, hogy a 95 ezer lakosú Nagybecskerek tiszta ivóvízzel rendelkezzen, 18 millió eurót fektet be - hangzott el az aláíráson. „Párhuzamosan ezzel egy másik hatalmas problémát is megoldottunk, ez a vízvezeték-hálózat problémája Nagybecskereken, amely szinte szétesik, ha mondhatom így. A vízvezetékek több mint tíz százaléka továbbra is azbesztvezetékek, ezt mind ki kell, hogy cseréljük, a vízhálózatot fel kell újítanunk.”

nagybecskereki vízgyár
Nagybecskerek

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű