Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Velünk kerek a világ

2022.12.05
11:40
2022.12.05
15:48
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi műsort tartottak vasárnap este a fogyatékkal élők világnapja alkalmából Magyarkanizsán. A 16. alkalommal megszervezett Velünk kerek a világ rendezvényen több mint 120 községbeli fiatal lépett fel.

A színkottás zenekar fellépésével nyitották meg a rendezvényt, majd versek, és népi énekek csendültek fel.

Apczi Ágota:
„- Világnapra készülünk és nem volt olyan nehéz megtanulni, inkább azt mondom, hogy könnyű volt megtanulni.
- Neked melyik a kedvenc részed az előadásban?
– Nekem a gumizás a Szilvia tanító nénivel, mert már jó egy hete, hogy benne vagyok és nagyon tetszik.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Mintegy 120 gyerek lépett színpadra. Az előadást a magyarkanizsai és a horgosi általános iskola gyógypedagógiai tagozata színesítette, fellépett még az OZ drámakör, a Mázlisták amatőr színjátszó társulat, valamint az adorjáni népdalénekesek is.

Gordos Szilvia, szakmunkatárs: „A műsor összeállításánál figyelembe vesszük és mindig arra figyelünk, hogy a község iskoláiból a kisegítős tanulók rész tudjanak venni a műsorszámainkban, mivel nincs más lehetőségük megmutatni magukat, és törekszünk arra, hogy mindinkább inkluzívabb, integratívabb műsort állítsunk össze.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A rendezvény szervezői a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, a Szárnyak Alapítvány és az Együtt Veled Értük Egyesület. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberek problémáira.

Tolnai Csaba, igazgató, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Ez az ünnepség nem más, mint a fogyatékkal élő személyek olyan prezentálása, hogy ők is teljes értékű emberek. Szeretném elutasítani, hogy ők betegek emberek. A fogyatékkal élés állapot.”

Az eseményemre Szenttamásról, Bécsfeketehegyről, Törökkanizsáról, Újvidékről, Csókáról és Tiszakálmánfalváról is érkeztek vendégek.

fogyatékkal élő emberek
fogyatékkal élők világnapja
Magyarkanizsa

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.