Ugrás a tartalomra

Velünk kerek a világ

2022.12.05
11:40
2022.12.05
15:48
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi műsort tartottak vasárnap este a fogyatékkal élők világnapja alkalmából Magyarkanizsán. A 16. alkalommal megszervezett Velünk kerek a világ rendezvényen több mint 120 községbeli fiatal lépett fel.

A színkottás zenekar fellépésével nyitották meg a rendezvényt, majd versek, és népi énekek csendültek fel.

Apczi Ágota:
„- Világnapra készülünk és nem volt olyan nehéz megtanulni, inkább azt mondom, hogy könnyű volt megtanulni.
- Neked melyik a kedvenc részed az előadásban?
– Nekem a gumizás a Szilvia tanító nénivel, mert már jó egy hete, hogy benne vagyok és nagyon tetszik.”

Mintegy 120 gyerek lépett színpadra. Az előadást a magyarkanizsai és a horgosi általános iskola gyógypedagógiai tagozata színesítette, fellépett még az OZ drámakör, a Mázlisták amatőr színjátszó társulat, valamint az adorjáni népdalénekesek is.

Gordos Szilvia, szakmunkatárs: „A műsor összeállításánál figyelembe vesszük és mindig arra figyelünk, hogy a község iskoláiból a kisegítős tanulók rész tudjanak venni a műsorszámainkban, mivel nincs más lehetőségük megmutatni magukat, és törekszünk arra, hogy mindinkább inkluzívabb, integratívabb műsort állítsunk össze.”

A rendezvény szervezői a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, a Szárnyak Alapítvány és az Együtt Veled Értük Egyesület. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberek problémáira.

Tolnai Csaba, igazgató, Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ: „Ez az ünnepség nem más, mint a fogyatékkal élő személyek olyan prezentálása, hogy ők is teljes értékű emberek. Szeretném elutasítani, hogy ők betegek emberek. A fogyatékkal élés állapot.”

Az eseményemre Szenttamásról, Bécsfeketehegyről, Törökkanizsáról, Újvidékről, Csókáról és Tiszakálmánfalváról is érkeztek vendégek.

fogyatékkal élő emberek
fogyatékkal élők világnapja
Magyarkanizsa

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.