Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A vendégmunkások zöme már visszatért

2021-01-17
13:33
2021-01-17
19:21
Forrás
Pannon RTV
Zavartalan volt a személygépkocsi-forgalom a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen vasárnap délelőtt. A szabadságukat itthon töltő vendégmunkások java része már visszatért Nyugat-Európába.
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zökkenőmentes volt a forgalom január harmadik hétvégéjén a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen. A megszokott ütemben, két sávban folyt a személygépkocsik átléptetése Magyarország felé, nagyobb sorok nem alakultak ki. A szerbiai kilépő és belépő oldalon nem volt nagyobb torlódás, csupán néhányan várakoztak a továbbhaladásra. A tehergépkocsi-vezetők ugyanakkor csaknem 4 kilométeres sorban várakoztak a Szerbiából való kilépésre.

Az illetékesek arra figyelmeztetnek, hogy a határhelyzet gyorsan változhat. A police.hu délutáni adatai szerint már egyórás volt a várakozási idő Magyarország felé a röszkei belépő oldalon a személyforgalomban, a buszoknál és az autóknál, míg 3 órás a veszteglés a kamionoknál. Útra indulás előtt mindenképp érdemes tájékozódni.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Égetőék már a Szerbiába való visszatéréshez szükséges dokumentumokkal vágtak neki az útnak. A Szerbiából való kilépésre nem sokat kellett várniuk.

Égető János, Szerbia: „Munkáltatói igazolás, minden irat be van készítve, most nem vonatkozik ránk a PCR-teszt, tehát most még nem szükséges. Elvileg a munkáltatói igazolással át tudunk jutni, reméljük, hogy ez így is van.”

Németországi munkahelyére sietett vissza Zebić Milan vasárnap délelőtt. Azért választotta utazásra ezt a hétvégét, mert arra számított, hogy az ünnepek utáni torlódás már lecsengett. Igaza lett.

Zebić Milan, Szerbia: „Azt hiszem a PCR-tesztre van szükség a beutazáskor Németországba. Akkor karanténba kell vonulnom, és öt nap után megcsinálhatom az újabb tesztet, majd mehetek dolgozni.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az illetékesek kamerán kívül elmondták, a hétvégén alig 7 ezer személygépkocsi határátlépését regisztrálták. A teherautók ugyanakkor csaknem 4 kilométeres kígyózó sorban, több mint 2 órát várakoztak a Magyarországra való belépésre vasárnap délelőtt.

Az elkövetkező napokban egyébként nem kell nagyobb sorokra számítani a szerb-magyar határon. Aki útnak indul, az mindenképpen tájékozódjon az aktuális határhelyzetről. Aki pedig valamelyik nyugat-európai országba tart, például Ausztriába, vagy Németországba az mindenképp olvassa el a belépésre vonatkozó járványügyi szabályokat.

határ
forgalom
határátkelő
autópálya
Horgos
Röszke

Most

14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.