Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Véradás Magyarkanizsán

2019-06-18
10:47
2019-06-18
17:55
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt időszakban Szerbia-szerte megcsappantak a vértartalékok.

Közel 30 véradó vett részt az önkéntes véradási akción ma délelőtt Magyarkanizsán. Cél az, hogy minél több személy felismerje a véradás fontosságát, és segítsen másokon.

Az elmúlt időszakban egyébként Szerbia-szerte megcsappantak a vértartalékok, az illetékesek felhívják a polgárok figyelmét, hogy aki csak teheti, segítsen.

A Szent Száva Szerb Amatőr Művelődési Egyesület székházában többen is várakoztak arra kedden délelőtt, hogy vért adhassanak. A résztvevők között volt olyan tapasztalt véradó is, aki már több évtizede jár az akciókra.

Gutási József, véradó, Magyarkanizsa: „Körülbelül harminc éve adok vért. Az egészség szempontjából is fontos. Én már annyira rendszeresen adok vért, hogy kívánja a szervezetem, hogy négy havonta, hat havonta adjak.”

A magyarkanizsai Vöröskereszt munkatársai elmondták, hogy a véradás 30-40 percet vesz igénybe az adatfelvétellel és a kivizsgálással együtt.

Hodik Erzsébet, magyarkanizsai elnök, Vöröskereszt: „A nyári periódusban továbbra is szükség van vérre, különösen mivel az utakon nagy a forgalom, és ilyenkor általában sok baleset történik. Emellett a betegek ellátására és a Transzfúziónak is szüksége van vérre. Mi a program szerinti, tehát az éves terv szerint mindig megszervezzük a véradást.”

A község területén legközelebb augusztus 7-én, Horgoson szervez véradást a helyi Vöröskereszt.

véradás
Magyarkanizsa

Most

Népszerű

kokain por

Kokainfogás Röszkén

Százmillió forint értékű kokainfogás volt a röszkei határátkelőn – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pöcegödörbe dobta kisbabáját

Megölte újszülött gyermekét egy 25 éves nő az Apatin melletti Szondon. Sajtóinformációk szerint az anya a csecsemőt az udvarban található szennyvízgödörbe dobta.