Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Véradás Zentán - mindig nagy érdeklődés övezi az akciót

2020-10-20
13:35
2020-10-20
17:37
Forrás
Pannon RTV
A humanitárius akciót havi rendszerességgel tartják meg.

Önkéntes véradási akciót tartottak ma délelőtt Zentán a Vöröskereszt irodájában. Már a délelőtt első felében több mint 30 véradó érkezett az akcióra. Csehák Andrea most adott először vért. „Nagyon izgatott voltam, és ideges, hogy mi hogyan fog történni, meg hogy néz ki a folyamat. De most így sokkal jobban vagyok.”

A legtöbben már rutinos véradónak számítottak. Fő motivációjuk a segítségnyújtás. Milosavljević Ibolya, véradó: „1980 óta adok vért. 37-szer adtam már. Nem olyan sokat még, de így érzem jól magam, és remélem ki tudják használni.”

A véradási rendszert 2018 elején központosították. Azóta ritkábban, de rendszeresen szervezik meg a Vöröskereszt munkatársai Vajdaság-szerte a véradási akciókat. Đukić Teodóra, munkatárs, Vöröskereszt, Zenta: „Havonta jönnek a véradók, és meghatározott napon tartjuk. Plakátokon, televízión és rádión keresztül informáljuk a véradókat. Emellett sms-t is kapnak, emlékeztetőül, hogy hol és mikor lesz a véradás, és népszerű.”

Zentán legközelebb november 16-án és december 18-án szerveznek véradást. Emellett november 24-én a községhez tartozó falvakba is ellátogatnak a Vöröskereszt munkatársai. Először Tornyoson fogadják a helybélieket és a Keviből érkező véradókat, majd Felsőhegyen is megtartják az akciót.

véradás
Zenta
Đukić Teodóra
Vöröskereszt

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.