Ugrás a tartalomra

Véradás Zentán - mindig nagy érdeklődés övezi az akciót

2020.10.20
13:35
2020.10.20
17:37
Forrás
Pannon RTV
A humanitárius akciót havi rendszerességgel tartják meg.

Önkéntes véradási akciót tartottak ma délelőtt Zentán a Vöröskereszt irodájában. Már a délelőtt első felében több mint 30 véradó érkezett az akcióra. Csehák Andrea most adott először vért. „Nagyon izgatott voltam, és ideges, hogy mi hogyan fog történni, meg hogy néz ki a folyamat. De most így sokkal jobban vagyok.”

A legtöbben már rutinos véradónak számítottak. Fő motivációjuk a segítségnyújtás. Milosavljević Ibolya, véradó: „1980 óta adok vért. 37-szer adtam már. Nem olyan sokat még, de így érzem jól magam, és remélem ki tudják használni.”

A véradási rendszert 2018 elején központosították. Azóta ritkábban, de rendszeresen szervezik meg a Vöröskereszt munkatársai Vajdaság-szerte a véradási akciókat. Đukić Teodóra, munkatárs, Vöröskereszt, Zenta: „Havonta jönnek a véradók, és meghatározott napon tartjuk. Plakátokon, televízión és rádión keresztül informáljuk a véradókat. Emellett sms-t is kapnak, emlékeztetőül, hogy hol és mikor lesz a véradás, és népszerű.”

Zentán legközelebb november 16-án és december 18-án szerveznek véradást. Emellett november 24-én a községhez tartozó falvakba is ellátogatnak a Vöröskereszt munkatársai. Először Tornyoson fogadják a helybélieket és a Keviből érkező véradókat, majd Felsőhegyen is megtartják az akciót.

véradás
Zenta
Đukić Teodóra
Vöröskereszt

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű