Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Payeta Maurice

Véradási akciót tartanak szombaton a palicsi Vigadó teraszán

2023.06.08
17:16
2023.06.08
17:41
Forrás
Pannon RTV
A Humánus Szombat elnevezésű akciót a szabadkai Vöröskereszt a Szabadkai Közkórház vérátömlesztő osztályával együttműködve valósítja meg 8-tól 11 óráig.

A rendezvényhez a Szabadkai Közegészségügyi Intézet, valamint az Egészségfejlesztő és Betegségmegelőzési Központ is csatlakozik. Szakembereik különböző egészségügyi vizsgálatokat végeznek majd minden érdeklődőn. A 21. alkalommal megszervezett rendezvényt a Subotica Trans Utasszállító Közvállalat is támogatja. Minden önkéntes véradónak a véradókönyvecskéjének felmutatásával ingyenes jegyet biztosít a hatos járaton az eseményre. De ingyenes állatkerti látogatás, hajózás, sőt finom bableves is vár az önkéntes véradókra és családtagjaikra.

Nevena Lukić, szabadkai munkatárs, Vöröskereszt: „A Humánus Szombat az egyik leglátogatottabb önkéntes véradási akció. Reméljük, hogy az időjárás kedvez majd nekünk, de valóban ez az egyik legjelentősebb akciónk, mert egyszerűen a szabadkai Vöröskereszt védjegye is lett. Az önkéntes véradóink ezt az akciót mint családi eseményt ismerik, ahová közösen jöhetnek a családjukkal és a gyerekeiket kicsi koruktól kezdve az igazi értékekre tanítják: humánus és emberséges viselkedésre.”

véradás
Nevena Lukić

Most

15:39, Frissítve: 16:05

Lóversenyt tartottak Zobnaticán

A versenyre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, de érdeklődők is. Hat galoppfutamon ötven ló és lovasa állt rajthoz. Az év harmadik lóversenyének legnagyobb nyereménye 1 millió 250 ezer dinár volt.
14:50, Frissítve: 16:08

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.
12:38, Frissítve: 16:27

Megszentelték a terményt Horgoson

Megszentelték a terményt Horgoson, a Havas Boldogasszony-templomban. Az esemény a Szüreti Napok egyik legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező kísérőprogramja.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.