Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A vérkészlet hiányos, a véradók száma pedig alacsony Adán

2022.07.15
13:41
2022.07.15
17:27
Forrás
Pannon RTV
Véradási akciót tartottak Moholon, a nyugdíjas klub székházában, amelyen mintegy 20 véradó vett részt.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai Vöröskereszt évi 6 alkalommal rendez véradást Ada községben, háromszor Moholon és háromszor Adán. A következő akciót augusztus 26-án tartják Adán, ahol a vérkészlet hiányos, a véradók száma pedig alacsony. A Vöröskereszt munkatársai emlékeztetnek: egy véregység 3 ember életén is tud segíteni.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Velez Teodóra, az adai Vöröskereszt titkára: „A véradási akció nem csak egy humánus tett, hogy valakinek segítünk, az is nagyon pozitív, viszont saját részünkre is egy egészségügyi ellenőrzés, hiszen mindazok, akik munkában vannak, és megköveteli a munkahelyük, évente csináltatnak egy orvosi vizsgálatot. Viszont azok, akik nem olyan munkahelyen vannak, vagy esetleg munkanélküliek, igazán elfelejtik az évi egy orvosi vizsgálatot betartani, és hát nagyon sokszor egy szűrő egészségügyi ellenőrzést is. Valamikor itt jövünk rá dolgokra, és időben tudunk reagálni. Hiszen minden véregységet, amikor leveszik, kivizsgálják, és ha valami rendellenességet találnak benne, akkor visszajelzést kap az illető, és jelentkeznie kell a kezelőorvosnál.”

véradás
Ada

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.