Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Versengtek elsősegélynyújtásban a gyerekek Magyarkanizsán

2021.05.29
13:04
2021.05.29
21:59
Forrás
Pannon RTV
Öt csapat részvételével községi elsősegélynyújtó versenyt tartottak Magyarkanizsán általános és középiskolás tanulók részére. A versenybe bekapcsolódott a helyi cserkészek és a martonosi önkéntes tűzoltók csapata is.
Pannon RTV

Mintegy 40 Magyarkanizsa községbeli gyerek 5 csapatban mutathatta be tudását a községi elsősegélynyújtó versenyen. A legtöbbjük már gond nélkül tudna segítséget nyújtani.

Bús Anna, résztvevő, Magyarkanizsa: „Szerintem tudnék segítséget nyújtani. Gyakoroltuk azt is, hogy higgadtnak kell maradni és hogy akárhogy segíthetünk, ahogy tudunk, például beszélgetni, ha nincs is komolyabb sérülés, mert sokkos állapotban is lehet és beszélgetni kell.”

Pannon RTV

A magyarkanizsai Lipták Anett már gyakorlott versenyző, és mindig is fontos volt számára, hogy segítséget tudjon nyújtani a rászorulóknak: „Lesz két elsősegélynyújtó pont, egy újraélesztés, illetve két Vöröskeresztes feladat, az egyik alapítónkról pár kérdés-felelet, a másik pedig a dohányzás elleni világnapnak az átbeszélése.”

Pannon RTV

Az öt munkaponton a versenyzőkkel önkéntesek foglalkoztak.

Hodik Erzsébet, elnök, a Vöröskereszt magyarkanizsai szervezetének elnöke: „Három téma, ami kimondottan az elsősegélyhez kapcsolódik: az újraélesztés, sérülés. Az egyiknél játszótéri, a másiknál táborozási balesethez kapcsolódó sérüléseket dolgoznak fel.”

Pannon RTV

Minden résztvevő ajándékcsomagban részesült, valamint a legjobb csapat, amennyiben lehetőség lesz rá, részt vesz majd a tartományi szintű versenyen. 

elsősegélynyújtás
elsősegély
Magyarkanizsa
Vöröskereszt

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.