Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Versmaraton Petőfi emlékére

2023.03.15
13:07
2023.03.15
16:35
Forrás
Pannon RTV
Versmaratonnal emlékeznek meg Petőfi Sándorról Hajdújáráson és Királyhalmon.

Az általános iskolások és a helyiek 8 és 20 óra között a költő verseit mondják. A versmaraton célja, hogy felhívja a figyelmet az irodalomra és a költészetre. A nemzeti ünnepről az iskolások is megemlékeztek. 

Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Azok a dolgok, amelyek 1848-ban megtörténtek, és azok a követelések, amelyek abban az időben feltüzelték a forradalmárokat, sok esetben még a mai napig is aktuálisak. Mindenképpen van üzenete az iskolanapnak, a nemzeti ünnepnek a mai ifjúság számára is.” 

Petőfi Sándor
vers
versmaraton
Hajdújárás
Királyhalom

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.