Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Veszélyes méreg szivárog a Dunába Budapestnél

2018.10.19
12:25
Forrás
hvg.hu
Rákkeltő mérgeket hozott a felszínre a Duna az Óbudai Gázgyár szennyezett talajából Magyarországon.

A Greenpeace Magyarország mintákat vett a vízből, és az eredmények sokkolóak. A gyár több mint 7 évtizedes működése alatt felgyülemlett melléktermékek kerültek a talajba, közel 200 ezer tonnányi talaj szennyeződött így be. A veszélyes hulladék a talaj és a talajvíz mellett, alacsony vízállás esetén a Dunába ömlik. A gázmassza már a Budapest számára létfontosságú ivóvízbázisokat is veszélyezteti – állítják a környezetvédők. A Greenpeace azonnali intézkedéseket vár a hatóságoktól.

méreg
Duna

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű