Ugrás a tartalomra
migránsok sorban, lábak
Illusztráció: Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Vészforgatókönyv készült a migránshelyzet kezelésére Alsó-Ausztriában

2019-09-18
23:15
Forrás
MTI
Gottfried Waldhäusl tartományi tanácsos szerint akkor lesz szükség a tervezet alkalmazására, ha országosan megnövekszik a beadott menedékkérelmek száma.

A gyakorlatban ez egyebek mellett azt jelenti, hogy a menedékkérők számára szállásokat kellene biztosítani. A folyamatban a segélyszervezetek mellett részt kellene venniük a privát szállásadóknak is. Szükség esetén a tartomány a helyi üzemeltetőkkel közösen is létesíthetne szálláshelyeket. Ausztriában egyébként havonta mintegy ezer menedékkérelmet bírálnak el.

A vészforgatókönyvet három különféle eshetőségre dolgozták ki. A menedékkérők számától függne, melyik terv lép életbe. Az első számú intézkedést akkor alkalmaznák, ha három-négyezer plusz férőhelyre lenne szükség, ez 40-50 ezer eurós plusz költséggel járna. A kettes számú tervezetet akkor léptetnék életbe, ha öt-hatezer plusz szálláshelyre lenne szükség, ami 60 millió eurós plusz kiadást jelentene. A hármas számú, legsúlyosabb tervezet alkalmazását pedig akkor rendelnék el, ha a 2015-16-os menekülthullámhoz hasonlóan 15 ezer menedékkérő érkezne Alsó-Ausztriába.

tervezet
migráns
migránshelyzet
kezelés
Alsó-Ausztria

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.