Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Vickó: Az AstraZeneca is jó védőoltás

2021-02-22
13:52
2021-02-22
16:13
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában jól halad az immunizáció folyamata - mondta a Közügyek című műsorunk megkeresésére dr. Vickó Ferenc.
Pannon RTV

A szerbiai egészségügyi államtitkár szerint azonban azoknak is fontos betartani a járványügyi előírásokat, akik már megkapták a védőoltást, hiszen a teljes immunitás csak a második dózis felvételét követő hetekben alakul ki. Arról is beszélt, hogy a lakosság már négy oltóanyag közül választhat, mivel az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagja vasárnap érkezett meg az országba.

Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Talán azt volna a legfontosabb kimondani, hogy ez is a jó védőoltások közé tartozik. Válogatni valójában lehet, de nagy különbség nincs közötte. Legjobban az orosz Szputnyik V-hez lehetne hasonlítani, mert hasonló alapelven működik. Ez is egy vektoros védőoltás. Nincsenek külön ellenjavallatai. Csak szélesedett a lehetőség a védőoltások között. Egy újabb kísérletezés folyamán, mivel hasonló alapon működik az orosz és az AstraZeneca, megpróbálják majd valószínűleg kombinálni őket, hogy jobb eredményeket érjenek el az immunizálásban. De ez még csak tanulmányozásban van.”

Vickó Ferenc
oltás
védőoltás
AstraZeneca

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.