Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vickó: Messze még a nyájimmunitás, de sikerülhet

2021-01-27
17:10
2021-01-27
20:33
Forrás
Pannon RTV
Minél előbb fel kell venni a koronavírus elleni védőoltást - mondta a Közügyek című műsorunk megkeresésére dr. Vickó Ferenc szerbiai egészségügyi államtitkár.

Ezzel hozzájárulunk a nyájimmunitás kialakulásához, ami a járvány sikeres leküzdését jelentheti – tette hozzá. Dr. Vickó Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a járványhelyzet továbbra is veszélyesnek minősíthető Szerbiában, ezért rendkívül fontos betartani a járványügyi előírásokat. A szabályokat azoknak is be kellene tartaniuk, akik felvették a védőoltást – hangsúlyozta.

Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Az első vakcinát, amire lehetőség van, fel kell venni ahhoz, hogy a nyájimmunitást elérjük. Erre jól oda kell figyelni, tehát legalább 80 százaléka a lakosságnak védőoltást kellene, hogy felvegyen. Ettől még nagyon messze vagyunk, de reméljük sikerülni fog. Már az első fázisban a lakosság 10 százalékát beoltjuk.”

koronavírus
járvány
nyájimmunitás
kollektív immunitás
dr. Vickó Ferenc
védőoltás
oltás
vakcina

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.