Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vickó: Messze még a nyájimmunitás, de sikerülhet

2021.01.27
17:10
2021.01.27
20:33
Forrás
Pannon RTV
Minél előbb fel kell venni a koronavírus elleni védőoltást - mondta a Közügyek című műsorunk megkeresésére dr. Vickó Ferenc szerbiai egészségügyi államtitkár.

Ezzel hozzájárulunk a nyájimmunitás kialakulásához, ami a járvány sikeres leküzdését jelentheti – tette hozzá. Dr. Vickó Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy a járványhelyzet továbbra is veszélyesnek minősíthető Szerbiában, ezért rendkívül fontos betartani a járványügyi előírásokat. A szabályokat azoknak is be kellene tartaniuk, akik felvették a védőoltást – hangsúlyozta.

Dr. Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár, Szerbia: „Az első vakcinát, amire lehetőség van, fel kell venni ahhoz, hogy a nyájimmunitást elérjük. Erre jól oda kell figyelni, tehát legalább 80 százaléka a lakosságnak védőoltást kellene, hogy felvegyen. Ettől még nagyon messze vagyunk, de reméljük sikerülni fog. Már az első fázisban a lakosság 10 százalékát beoltjuk.”

koronavírus
járvány
nyájimmunitás
kollektív immunitás
dr. Vickó Ferenc
védőoltás
oltás
vakcina

Most

08:20

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.