Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Vicsek Annamária: Nem kötelező, de ajánlott a maszkviselés az iskolákban

2022.03.11
17:06
2022.03.11
17:50
Forrás
Pannon RTV
Az egyes oktatási intézmények elrendelhetik a maszkviselést, amennyiben a járványhelyzet megköveteli.

Holnaptól nem kérik a védettségi igazolásokat a vendéglátóhelyeken este nyolc után, illetve a belterekben kötelező védőmaszkviselést is ajánlottra módosítják. Ezzel párhuzamosan az oktatási intézményekben is módosul a maszkviselési szabály.

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár, Szerbia: „Szerbia-szerte minden iskolában, tehát a vajdasági magyar tannyelvű oktatási intézményekben is rendes, tantermi körülmények között lesz az oktatás. Az ami módosult a múlt heti szabályzathoz képest, az utasítással ellentétben, az az, hogy most már nem kötelező a maszkhasználat az intézményeken belül zárt térben, hanem csak javallott. Tehát amennyiben az oktatási intézményben úgy érzik, hogy szükséges, hiszen még azért nem múlt el teljes mértékben a járvány, hanem itt-ott előfordul, akkor a maszkhasználat bent az iskolákban, zárt térben javallott.”

oktatás
tanítás
iskola
maszk
maszkviselés
Vicsek Annamária

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű