Ugrás a tartalomra

A Vidám Kórház önkéntesei jártak a zentai kórház gyermekosztályán

2017.12.25
11:29
2017.12.25
15:47
Forrás
Pannon RTV
Idén is ellátogattak a Vidám Kórház önkéntesei a Zentai Közkórház gyermekosztályára karácsony böjtjén. Nem érkeztek üres kézzel, egy szerény csomagot állítottak össze a kis betegek számára.

Az önkéntesek énekszóval érkeztek a gyermekosztály betegeihez. Ezután átadták a szerény kis ajándékokat. Pejin Teréz, vezető, Gyermekbarátok Egyesülete, Zenta: „Szeretnénk azt, ha azoknak, akik a kórházban töltik az év legszebb napját, egy kis örömet, mosolyt csaljunk az arcukra. Ezért döntöttünk úgy, hogy a gyermekosztályra is eljövünk. Azoknak, akik itt vannak, egy kis csomagot adjunk át. Az igazgatóval megbeszéltük, hogy nemcsak idejövünk, hanem az egész kórházba ellátogatunk, ahol végig énekelni fogunk, és mindenkinek egy kis cukorkával kedveskedünk, hogy ne legyen annyira rossz nekik, hogy itt kell lenniük ezen a szép szent napon.”

A gyerekosztály betegeihez korábban a Locator Város- és Környezetvédő Egyesület önkéntesei jártak heti rendszerességgel. Ezt a szokást vette át 2013-ban a Vidám Kórház. Pejin Andrea, vezető, Vidám Kórház, Zenta: „Részben önkéntesek híján, részben pedig, mert más profilúak voltak, emiatt úgy gondoltuk, hogy átvennénk ezt a kezdeményezést. Igazából az első évben a locatorosokkal vegyesen jártuk a kórházat. Kezdetben az ünnepekre korlátozódott, a későbbiekben pedig heti több alkalommal is kivitelezhetővé vált.”

A Vidám Kórház önkénteseinek a száma az utóbbi időben csökkent, így havi egy-két alkalommal tudnak kilátogatni a kórház gyermekosztályára, ahol különböző foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek.

Zentai Közkórház
Vidám Kórház
gyermekosztály

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű