Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen.”

2020-03-21
10:06
2020-03-21
10:12
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Református Keresztyén Egyház elnökségének közleménye:

A koronavírus gyors terjedése miatt hozott állami intézkedésekkel összhangban a Szerbiai Református Keresztyén Egyház elnöksége a következő javaslattal fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé:

„Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen.” (Mt 26, 41)

Orosz Attila bácskai esperes levelében az áll, javasolják, hogy további intézkedésig, lehetőség szerint szüneteltessenek minden egyházi közösségi alkalmat: istentiszteletet, bibliaórát, hittanórát, konfirmáció előkészítést, egyházi testületi üléseket és minden egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat. Kivételt csak a temetési szertartás képez, amelyeket egyszerűsített formában kell elvégezni, lehetőség szerint csak a szűk család jelenlétében. Kérik továbbá a híveket, hogy otthon olvassák a Szentírást, tartsanak házi áhítatokat és könyörgéseket. Kövessék a rádióban és TV-ben közvetített istentiszteleteket valamint az interneten követhető online egyházi alkalmakat.

Szerbiai Református Keresztyén Egyház
Orosz Attila

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.