Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Viharokkal érkezett meg a lehűlés Vajdaságba, sok helyen fákat csavart ki a szél

2021.08.05
17:09
2021.08.05
18:53
Forrás
Pannon RTV
Több helyen is károkat okozott a délelőtti órákban térségünk felett átvonult hidegfront. Dörgés, villámlás, heves esőzés kísérte útját, tudósítóink Vajdaság több pontján is jártak.

A legnagyobb károkat Nyugat-Bácskában okozta a vihar. Gombos és Doroszló környékén fákat csavart ki a szél. Az ott élők azt mondták, ekkora vihart rég láttak. 

Tušan Irén: „Nagy szél kerekedett, vihar volt, azt hittem, hogy az erdőt elviszi, meg az egész víkend házat, úgyhogy nagyon ronda volt.”

Több helyen megrongálódtak a tetők és áramkimaradást is okozott a heves vihar.

Đorđe Lakita: „Feketék voltak a felhők Horvátország felől, nyugat felől erős szél fújt. Néhány helyen a tetők megemelkedtek, faágak törtek le, három helyen az utakra is dőltek a fák. Két helyen elszakadt az áramvezeték.”

Óbecsén a viharos szél egy méretes fát döntött a topolyai útra. Sokáig állt a forgalom, mire megtisztították a szakaszt. 

Bogarast sem kerülte el a vihar. Egy családi ház tetejére dőlt rá egy fa. A bent lévők egy nagy durranást hallottak, majd a riadalom után látták, hogy a ház előtt lévő fa a villanyvezetékeket is leszaggatva dőlt a házukra.

Kolompár Andrej: „Kihívtuk a rendőrséget, szóltak a tűzoltóknak, jöttek ki a villanyszerelők, levágták a villanyvezetékeket.”

A villanyvezetékeken kívül a ház falán és gerendáin is kár keletkezett, személyi sérülés azonban nem történt.

vihar
Vajdaság
Óbecse
Bogaras
viharkár

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.