Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A világ világosságai

2023.02.03
12:42
2023.02.03
15:39
Forrás
Pannon RTV
A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Ebből az alkalomból Fazekas Ferenc, a szabadkai egyházmegye kormányzójának vezetésével ünnepi szentmisét mutattak be csütörtökön a szabadkai Ferences templomban. Az ünnepélyes gyertyaszentelést követően a szertartás folyamán hálát adtak a szerzetesek és szerzetesnővérek odaadó szolgálatáért, imádkoztak értük, hogy valóban a világ világosságai legyenek, hogy meg tudják tartani a szegénységre, tisztaságra és engedelmességre vonatkozó fogadalmukat - fogalmazott Fazekas Ferenc.

Fazekas Ferenc, a szabadkai egyházmegye kormányzója: „Ez nem könnyű a mai világban, hiszen a mai világ nem nagyon szeret szegénységben lenni, törtetnek, meg a mások iránti engedelmesség terén sem vagyunk olyan tökéletesek, valamint a nemi élet terén is sok visszaélés van. Ezért ők valóban azt a tiszta szeretet próbálják üzenni ennek a világnak is, nekik ezért fontos, hogy imádkozunk értük, és hogy erőt kapjanak ebben a szolgálatukban.”

Gyertyaszentelő Boldogasszony
Fazekas Ferenc
Jézus
katolikus

Most

15:02

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 15:09

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.