Ugrás a tartalomra

Villamosenergiát és szenet importál Szerbia

2022.06.07
12:14
Forrás
Tanjug, Telegraf
Zorana Mihajlović bejelentette, villamosenergiát és szenet importál Szerbia idén és a tél folyamán, a fogyasztás mintegy 10-17 százalékát.

A szerb bányászati és energiaügyi miniszter hozzátette, a Szerbiai Villanygazdaságnak legalább 150 millió eurót kell befektetnie ahhoz, hogy a felszíni bányák ki tudják termelni a megfelelő mennyiségű szenet.

Mihajlović kitért arra is, hogy másfél éven belül stabilizálódhat a kolubarai lignittermelés, ekkor talán már nem lesz szükség importra.

Az illetékes miniszter beszélt a gázról is. Kiemelte, Szerbia az Azerbajdzsánból érkező gázra is számíthat, ha elkészül az ehhez szükséges gázvezeték. Azonban most a gázellátás elsősorban a Srbijagas és a Gazprom cégek közötti szerződéstől függ - magyarázta Mihajlović.

áram
szén
import
behozatal
Zorana Mihajlović

Most

07:27, Frissítve: 07:39

A nap, ami csak négyévente jön el: február 29

Február az év legfurcsább hónapja. Nemcsak azért, mert rövidebb a többinél, hanem azért is, mert négyévente az egész naptárt megbolondítja: februárban van ugyanis a szökőnap, hivatalosan a szökőév toldaléknapja.
07:14, Frissítve: 07:21

A haltenyésztés új irányvonalai

A klímaváltozás okozta vízhiány, a halbetegségek, valamint a madarak okozta károk keserítik a haltenyésztők mindennapjait – hallatszott el az ágazatban dolgozók nemzetközi konferencián Nagybecskereken.

Népszerű