Ugrás a tartalomra
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Villamosenergiát és szenet importál Szerbia

2022.06.07
12:14
Forrás
Tanjug, Telegraf
Zorana Mihajlović bejelentette, villamosenergiát és szenet importál Szerbia idén és a tél folyamán, a fogyasztás mintegy 10-17 százalékát.

A szerb bányászati és energiaügyi miniszter hozzátette, a Szerbiai Villanygazdaságnak legalább 150 millió eurót kell befektetnie ahhoz, hogy a felszíni bányák ki tudják termelni a megfelelő mennyiségű szenet.

Mihajlović kitért arra is, hogy másfél éven belül stabilizálódhat a kolubarai lignittermelés, ekkor talán már nem lesz szükség importra.

Az illetékes miniszter beszélt a gázról is. Kiemelte, Szerbia az Azerbajdzsánból érkező gázra is számíthat, ha elkészül az ehhez szükséges gázvezeték. Azonban most a gázellátás elsősorban a Srbijagas és a Gazprom cégek közötti szerződéstől függ - magyarázta Mihajlović.

áram
szén
import
behozatal
Zorana Mihajlović

Most

16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 16:58

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.