Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

2022.01.22
17:24
2022.01.22
19:34
Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.

Megtelt a temerini sportcsarnok borászokkal, és borkedvelőkkel a bor védőszentjének ünnepén, Vince-napon. A tavalyi kihagyás után mindenki alig várta a rendezvényt. A látogatók fehér-, rosé-, vörös-, és desszertborokat is kóstolhattak. Botka Csaba, Temerin: „A választék igencsak nagy, viszont mindig, mielőtt eljövünk részletesen átvizsgáljuk az eredményeket, és az mindig egy jó útmutató, hogy milyen borokat próbáljunk megtalálni.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

A rendezvényen kisebb családi jellegű, és nagyobb borászatok is helyet kaptak. Amellett, hogy megmérethették magukat a versenyen, barátkozhattak, tapasztalatot cserélhettek. Lahos Imre, borász, Temerin: „Mindig több és több fiatal borász jelentkezik itt, mivel ez az amatőr borászok fesztiválja, és mondhatom, hogy nagyon jól alakulnak a borok, a fiatal borászok is mindig minőségesebb, és minőségesebb borokat készítenek.”

Pannon RTV/Bognár Róbert

Idén 523 szerbiai, és külföldi bort neveztek be a versenyre. A több mint 60 tagú bírálóbizottság 23 nagy arany-, 185 arany-, 157 ezüst-, 110 bronz érmet osztott ki, valamint 48 köszönőlevelet. Horváth László, a bírálóbizottság elnöke: „Meg vagyunk elégedve, ami az évjáratot illeti. Egyértelmű, hogy kitűnő évjáratot tudnak magukénak a borászok, az időjárás kedvezett a szőlőnek. A szárazság kihatott a mennyiségre, de a minőség az óriási tendenciát mutat.”
 

Pannon RTV/Bognár Róbert

A rendezvény megszervezése nagy kihívásokkal járt, főként a járványügyi helyzet miatt, de a szervezők elégedettek a végeredménnyel. Kovács Róbert, elnök, Temerini Kertbarátkör: „A hó meglepett bennünket, és sokan másokat is, de én örülök, hogy egy ilyen szép téli napon, így Vince-napon egy Vince-napi borversenyt tudunk tartani Temerinben.”

A rendezvényt rövid kulturális műsör tette ünnepélyesebbé.

Vince-nap
Nemzetközi Borfesztivál
borászat
Temerin

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű