Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Virágba borult a magyarkanizsai piac

2020-10-29
12:42
2020-10-29
16:53
Forrás
Pannon RTV
Sokféle virág volt kapható, de a halottak napjára és a mindenszentekre való tekintettel főként krizantémot és koszorúkat lehetett vásárolni. Emellett az árusok mécsesek sokaságával is várták a vásárlókat.

A horgosi Özvegy Zsuzsannáék standján is hatalmas volt a színkavalkád. 14 féle virággal érkezett a magyarkanizsai piacra és mérettől függően 80 dinártól 400 dinárig lehetett náluk vágott virágot, csokrot, ikebanát vásárolni: „Legjobban a nagyfejűket keresik, a cremistet, valamint megy a csokros is ilyenkor már, főleg a fehérek, sárga, valamint az ikebana bármelyik fajtája, ilyenkor mindegyiket viszik.”

A tornyosi Kecskeméti virágkertészet közel 1000 darab cserepes krizantémot kínált a piacon. A különböző fajta krizantémok ára nagyságtól függően 50 dinár 400 dinár között mozgott.

Kopasz Tamás, árus: „Legjobban mennek a nagy virágúak, mindenféle színnel kint vagyunk, az emberek leginkább a színes virágokat keresik. A mai napon körülbelül 100-150 vásárlónk volt eddig, de ma várjuk még a többséget, még úgy 300 vásárlót körülbelül várunk.”

Mécsesből sem volt hiány a magyarkanizsai piacon, a Lipták házaspárnál már hetek óta kaphatóak a különböző méretű és színű mécsesek is: „20 dinártól egészen 300 dinárig vannak. Az olajmécsest keresik legjobban és a betéteket. Szép tükrösek is vannak.”

Szélpál Piroska különböző mécseseket és saját kezűleg készített koszorúkat is kínált a piacon: „Élő alapon művirágot csinálok, meg a fiaméknak segítek a mű koszorúkat árulni. Nálam a koszorúk 600 dinártól 1000 dinárig voltak, de most már csak 1000 dinártól felfelé maradtak, a többit eladtam, száz darabot biztosan.”

Akiknek még nem sikerült megvenni a tervezett virágokat, mécseseket, azok pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt is megtehetik még a magyarkanizsai piacon.

Magyarkanizsa
piac
halottak napja
Mindenszentek

Most

09:57

Elhunyt Pécsi Ildikó

Meghalt Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész - közölte közösségi oldalán a gödöllői önkormányzat. A művész a településen élt és annak díszpolgára volt.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.