Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Virágzik a bevásárlóturizmus a szabadkai ócskapiacon

2019-09-15
11:32
2019-09-15
18:07
Forrás
Pannon RTV
Az őszi-téli időszakra készülve sokan vásárolnak, a vevők legnagyobb része Magyarországról érkezik. A legkelendőbb a meleg ruházat és a lábbeli.

Nyüzsögtek a vásárlók vasárnap a szabadkai ócskapiacon. Balla Károly Györgyné lányával és unokájával a magyarországi Gyöngyösről érkezett. Az asszonyt leginkább a ruhaneműk érdekelték: „Most már téli holmit is néznénk, meg a kifutón lévő nyári ruhákat is megnéznénk. Cipőt szeretnénk vásárolni. Jó minőségű árukat vittem haza, mikor utoljára voltam, szabadidő ruhákat.”

A piacot üzemeltető Tržnica Részvénytársaság áprilisi közvélemény kutatása szerint leginkább a Magyarországról érkező bevásárlóturisták körében népszerű a szabadkai ócskapiac. Főként a piac hangulata és a tömérdek árucikk vonzó az ide érkezőknek. Bártfai Péter és párja a 250 kilométerre lévő Mórról érkezett. A férfi szerint kifizetődő több száz kilométert utazni: „Teljes mértékben megéri átjönni. Cipő, melegítő, kabát miatt is. Szerintem megéri. Rengeteg magyar jön.”

Sportcipőket 1600, melegítőket 2000, farmerokat pedig 2500 dinárért vásárolhatnak az ide érkezők. Ugyanakkor a kézműves termékek is megtalálhatók a piaci sorok között.

Fazekas Frigyes éppen ezek közül válogat: „Nekem az egyik fő célom mindig, hogy csak olyan dolgokban járjak, ami magyar.”

Az árusok nagy része tud magyarul. Živković Eszter tizennégy éve árul a piacon. Elmondása szerint a jó minőségű dolgok iránt mindig nagy az érdeklődés: „1100 dinártól megy 4 ezer dinárig a bőröv. A táskák azok mennek 3 ezer dinártól 7-8 ezer dinárig, nagyságtól függően. A pénztárcák 1000 dinártól 2800 dinárig.”

A magyarországi vásárlók az őszi-téli időszakban elsősorban ruházati termékeket keresnek, de sokan vásárolnak édességeket és műszaki cikkeket is. A vásárlók elmondása szerint, a kedvező árak és az alkudozási lehetőség miatt megéri a szabadkai ócskapiacra látogatni.

Szabadka
ócskapiac
Tržnica Részvénytársaság

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.